Taksim yasağını delen TKP'lilere yardıma koşmuştu: Ezilerek can verdi...

Taksim yasağını delen TKP'lilere yardıma koşmuştu: Ezilerek can verdi...

Taksim’in sevilen köpeği protestocu 'Eylem', bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti.

Taksim’in sevilen köpeği Eylem, bir aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. 12 yaşındaki Eylem, Gezi Direnişi gibi birçok toplumsal olayda halkın yanında durmasıyla biliniyor.

İstanbul Beyoğlu’nun sevilen ve tanınan köpeği olan ve adı yurttaşlar tarafından “Eylem” olarak konulan köpek, 1 Mayıs 2015'te Taksim yasağını delerek meydana çıkan TKP'lilere de yardıma koşmuştu. 

Eylem, önceki gün bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanınca, mahalleli hemen Beyoğlu Belediyesi’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Ancak, Eylem hayatını kaybetti. Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre Eylem, belediye ekipleri tarafından gömülmek üzere götürüldü.

BEYOĞLU’NUN SİMGELERİNDENDİ
12 yaşındaki Eylem, Gezi Direnişi, 1 Mayıs kutlamaları ve bunun gibi birçok toplumsal olayda, basın açıklamaları ve yürüyüşlerde eylemcilerle birlikte yürür, onlara eşlik ederdi. Eylemcilerin yanından ayrılmayan Eylem, bu eylemlere yönelik yapılan müdahaleler sırasında yoğun biber gazından etkilenmiş, gözleri yanan Eylem’in yardımına ise yurttaşlar koşmuştu.

TAKSİM ESNAFI: ÇOK ÜZGÜNÜZ
Taksim esnafından Necat Gül, “Son dönemlerde ayaklarında problem vardı. Yürümekte güçlük çekiyordu. Öldüğünü duyduk çok üzüldük” dedi.