Tatlı yedikten sonra sakın bunu yapmayın

Tatlı yedikten sonra sakın bunu yapmayın

Tatlı yedikten sonra yaptığınız bazı davranışlar sağlığınız açısından son derece tehlikeli olabilir. O yüzden siz siz olun tatlı yedikten sonra sakın bunu yapmayın.

Ağzının tatlanmasını isteyen herkes şöyle bir iki parça tatlıya hayır diyemez. İster sütlü ister şerbetli ister çikolatalı olsun her tatlı farklı lezzetiyle keyiflice yenilir.

Tatlılar mideye gittikten sonra ise genelde birçok insanda su içme ihtiyacı oluşur. Ancak uzmanlar asla bunu önermiyor.

İşte tatlının üstüne su içmenin zararları…

TATLIDAN SONRA SU İÇMEYİN

Lezzetli bir şerbetli tatlı veya çikolatalı bir tatlı kadar güzel çok az şey vardır. Afiyetle yediğimiz bu tatlılar her yiyenin damağında enfes lezzet bırakır ve midede bayram havası estirir. Pek çok insan tatlı yedikten hemen sonra üzerine su içer.

Tatlı yedikten sonra su içme isteği, çoğu kişinin başına gelen durumlardan biridir. Ancak uzman Dr. Nesrin Ünal’a göre tatlıdan sonra kesinlikle su içmemeniz gerekiyor. Tatlıdan sonra su içmek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor.

Tatlı üzerine su içme ihtiyacı duymak aslında kan şekeri seviyesiyle bir bağlantı oluşturuyor. Tatlıdan hemen sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olur. Aniden yükselen şeker ise hem kalp krizi hem de inme riskini tetikler.