Tereyağı yediğimizi sanıyoruz! Bakteri yuvası

Tereyağı yediğimizi sanıyoruz! Bakteri yuvası

Kimi buzlukta saklarken kimisi de buzdolabında saklıyor, yumuşak kullanmak için oda sıcaklığında bekletiyor ya da birkaç günlüğüne dahi olsa oda sıcaklığında tereyağını saklayanlarımız mevcut. Peki, tereyağı aslında nasıl saklanmalı?

Sıcacık ekmeklerin kadim dostu, pilavın onsuz çok eksik kaldığı, yumuşacık keklerin, kıyır kıyır kurabiyelerin lezzet sırrı tereyağı. Mis gibi süt kokan bu lezzet, mutfaktaki en önemli lezzet ve kıvam sırrının başında geliyor.

TEREYAĞI NASIL SAKLANMALI?

Tereyağı, kesinlikle buzdolabında saklanması gereken yiyeceklerin başındadır. Gıda güvenliği için ve içeriğinin sağlıklı bir şekilde korunması için tereyağını buzdolabında saklayınız.

Ancak, kahvaltı sofralarında sürülebilir, yumuşak kıvamda olması için tereyağı önceden buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığına ulaşması beklenir! Tereyağını sürekli soğutup sonra oda sıcaklığına getirmek bakteri oluşumunu hızlandırır.