Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır?

Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır?

Türk kahvesi en eski içeceklerden biri olarak günümüze kadar ulaşmış, keyifle içilen ve 40 yıllık hatrı olan bir içecek. Peki, en iyi ve en güzel Türk kahvesi nasıl yapılır?

İçenler arasında 40 yıllık hatırların tescil edildiği Türk kahvesi, hepimizin keyifle yudumladığı bir içecektir. 

d05e75a276d7877870a5426691263be3889a7d07.jpg

Türk kahvesinin birçok yapılış şekli bulunmaktadır. Son dönemde elektrikli cezvelerle pratik şekilde yapılan Türk kahvesinin en iyi yapılış şekli merak ediliyor? Peki, Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

turk-kahvesi-100gr-dd3b.jpg

TÜRK KAHVESİ EN GÜZEL NASIL YAPILIR?

  • Türk kahvesi yapmak için önce kahve çekirdeklerini çok ince toz şeklinde çekmelisiniz. Çoğu elektrikli öğütücüler, bu kadar ince kahve çekemezler. 
  • Öncelikle köpüklü Türk kahvesinin malzemesi önemlidir. Herkesin bildiği gibi su, kahve ve şeker üçlüsü ateşte pişirilir ancak daha öncesinde buzdolabından buz gibi su çıkarılmalıdır.
  • Eğer kahve sıcak veya ılık suyla yapılırsa elde edilecek köpük en fazla iki fincanı doldurur.
  • Kişi başına iki çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker koyarak kısık ateşte kahvenizi pişirmeye başlayın. Tam kaynama sırasında ateşten alınan cezveyi direk fincanlara dökmeyin!
  • Kaşıkla cezvenin tepesinde oluşan köpüğü önce fincanlara eşit şekilde paylaştırın, daha sonra fincanın yarısı olana kadar kahveyi dökün. İki taşım sonucunda ise kalan kahveyi fincanlara doldurun.

aromali-turk-kahveleri-6-farkli-turk-kahvesi-tarifi-d1014475-2efd-4a5b-9387-07e18ec6428c.webp

BOL KÖPÜKLÜ KAHVE İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün. Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir. Basit bir el değirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öğütebilirsiniz.
  • Kahveyi alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.
  • Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.
  • Beklemiş kahveyi ısıtıp, sonra tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur.

adana-gar-kahvesi-shutter-2022.webp