Türk kahvesini bol köpüklü yapmak için bu püf noktasını uygulayın

Türk kahvesini bol köpüklü yapmak için bu püf noktasını uygulayın

İşte bol köpüklü ve lezzetli bir kahve yapabilmenin püf noktaları....

Türk milletinin baş tacı sıcak içeceklerden biri olan Türk kahvesi büyük küçük demeden cinsiyet fark etmeksizin herkes tarafından çok sevilip tüketilmekte. Özellikle Türk kahvesinin bol köpüklü olması milletçe tercihimizdir. Peki bol köpüklü Türk kahvesinin yöntemi nedir?

Türk kahvesi pişirmenin en temel yolu taze Türk kahvesi kullanmaktır. Bayat kahve ne kadar güzel pişirilirse pişirilsin düzgün sonuç alınması zorlaşıyor. Bu nedenle Türk kahvesini muhafaza ederken kokusuz, serin ve kuru yerde saklamak önemli.

Bol köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü türk kahvesi püf noktaları

TÜRK KAHVESİNİN BOL  KÖPÜKLÜ OLMASI İÇİN SOĞUK SU İLE YAPIN

Kahveyi pişirirken kullanılacak su da oldukça önemli. Kahveye kullanacağız suyun klorsuz olması gerekiyor. Kahvenin köpürmesi için soğuk su kullanmaya dikkat edin. Çünkü soğuk su, sudaki maksimum oksijen içeriğini ve dolayısıyla potansiyel olarak daha fazla köpük sağlar. Su sıcaklığı bu süreçte önemli bir rol oynar çünkü çok sıcak su aşırı ekstraksiyona neden olarak acı kahveye neden olabilir. Daha önce de söylediğiniz gibi, musluktan ılık su alıp kaynatmak, suyun oksijen seviyesinin büyük oranda düşmesine neden olabilir. Kahvenizin aromasının bu şekilde değişeceğini fark edeceksiniz. Kahve yapmak için taze, soğuk su kullanılmalıdır. Özellikle bol köpüklü aromalı bir kahve içmek istiyorsanız mutlaka kahvenizi bakır cezvede pişirmelisiniz.