Turşu malzemelerine mutlaka ekleyin! Turşunun lezzetini katlıyor... 1 yaprak yeterliymiş

Turşu malzemelerine mutlaka ekleyin! Turşunun lezzetini katlıyor... 1 yaprak yeterliymiş

Hatay ve Mardin mutfağının lezzetlerini "Yıldızlı Tarifler" kitabında bir araya getiren yazar Yıldız Öz Samaha, mutfaklardaki yerini almaya başlayan biber turşusunun püf noktalarını paylaştı ve dikkat çeken bilgiler verdi.

Mynet.com sitesindeki bilgilere göre;  Biber turşusu tarifi, kolay gibi gözükse de aslında bu bahsedeceğimiz ipucundan birçok kişi habersiz. Biber turşusu yapımında kereviz yaprağı kullanırsanız çok daha lezzetli bir ev yapımı turşu hazırlayacaksınız.

MALZEMELER

  • 3 litrelik cam kavanoz
  • 1.5 ml su
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 3 adet sarımsak
  • 4 adet nohut
  • 3 adet kereviz sapı veya yaprağı
  • 1.5 kilo kadar turşuluk biber

maxresdefault-001.jpg

TARİF

  • Biber turşusunu yapmaya başlarken öncelikle turşu suyunu hazırlayın.
  • Bir kabın içerisine suyu doldurun ve tuzu ilave edin.
  • Tuz eriyene kadar suyu karıştırın.
  • İçerisine sırasıyla sirke, şeker ve limon tuzunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Bu işlemlerle birlikte turşu suyunuzu hazırlamış olacaksın
  • Sarımsakları soyun ve cam kavanozun altına dizin.
  • Üzerine nohutları ve kereviz saplarının yarısını ekleyin.
  • Daha sonra yeşilbiberlere bıçak yardımıyla çizikler atın ve cam kavanozunuza doldurun.
  • Daha sonra üzerine ayırdığınız kereviz yapraklarını doğrayın.
  • Son olarak hazırlamış olduğunuz turşu suyunu ekleyin.
  • Turşunuz hazır!
  • Kavanozu ışık almayacak serin bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin.

NEDEN KEREVİZ YAPRAĞI EKLENMELİ?

Kerevizin sahip olduğu baharlı tat  turşunuzun tadının zenginleşmesine yardımcı olacaktır. 

İlgili Haberler