Tutmayan yoğurt nasıl mayalanır? Bu yöntemle taş gibi olacak

Tutmayan yoğurt nasıl mayalanır? Bu yöntemle taş gibi olacak

Yoğurt yapmak için tüm şartları gerçekleştirdiniz ancak süt bir türlü mayalanmadı mı? İşte tutmayan yoğurdu mayalamanın püf noktası.

Geleneksel yöntemlerle yani mayaladığınız sütünü sıcak bir ortamda sardınız ve beklemeye bıraktınız. Açtığınızda sütünüz mayalanmamış olabilir. Bu durumda sütünüzü kesinlikle atmayın.

TUTMAYAN YOĞURT NASIL MAYALANIR? 

İçinde maya bulunan sütü fırına dayanıklık bir kabın içine koyun. Fırını 75 derece sıcaklığa getirin. Ve fırının içinde bir saat tutun. Bu esnada kabın ağzını kapatmayın. Bir saat sonra çıkarın bakın. yoğurt istediğiniz kıvamda değilse o zaman bir saat daha tutun. 

Fırından çıkardığınızda yoğurdunuzu kapağı açık şekilde bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Yoğurdun sert ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.