Uyuz belirtileri neler? Bu belirtiler varsa koşun...

Uyuz belirtileri neler? Bu belirtiler varsa koşun...

Son dönemlerde uyuz hastalığına ilişkin birçok insan endişeyle araştırma yapıyor. Peki uyuz nasıl anlaşılır? Uyuzun belirtileri nelerdir?

Uyuz vakaları birçok insanda endişe ve paniğe yol açtı. Artık herhangi bir yere temas ederken, özellikle mağazalarda kıyafet denerken iki kere düşünmeniz gerekiyor.

ekran-goruntusu-2023-11-17-192138.png

UYUZ NEDİR? UYUZ BELİRTİLERİ NELER?

Uyuz hastalığı, uyuz dişi böceklerinin insan derisi üzerine yumurta bırakmasıyla meydana gelen bir cilt hastalığıdır. Bu durum deri üzerinde alerjik tepkimeye yol açarak uyuz hastalığını beraberinde getirir. Uyuz hastalığının en belirgin işareti ise şiddetli kaşınma hissi ve derideki döküntülerdi.

ekran-goruntusu-2023-11-17-192151.png

UYUZDAN KORUNMANIN YÖNTEMLERİ

Peki, uyuza karşı nasıl korunulur? Uyuz olmamak için neler yapılmalıdır? İşte yanıtı...

Uyuz hastalığında dikkat edilmesi gereken ilk husus, kişisel bakımdır. Kıyafetlerinizi ve çarşaflarınızı mutlaka 50 veya 60 derecede yıkamanız önerilir. Eğer uyuza yakalanmış biri varsa, kişisel eşyaları kesinlikle paylaşılmamalıdır. O kişiyle fiziksel temas kurmamak için uzak durulmalıdır.

ekran-goruntusu-2023-11-17-192147.png

Uyuz hastalığına yakalandığınızı gösteren en belirgin işaret, geceleri aşırı kaşıntı, döküntü, kızarıklık ve kabarcıklardır. Sebepsiz aşırı kaşınma hissi, uyuza işaret olabilir. Deride uzun çizgi ve oyuklar da görülebilir.

ekran-goruntusu-2023-11-17-192143.png

UYUZ TEDAVİSİ

Uyuzu tedavi etmek için krem veya losyon kullanabilirsiniz. Aynı zamanda doktorunuza danışarak doğal tedavi yöntemlerinden de faydalanabilirsiniz. Bunlardan biri de çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu için uyuz semptomlarını azaltmada etkili olabilir.

ekran-goruntusu-2023-11-17-192134.png