Üzüm çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor!

Üzüm çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor!

Bazıları, üzüm yerken çekirdeklerini yememeye özen gösterir ya da çekirdeklerini ayıklar. Ancak bu büyük bir hata! Üzüm çekirdeğin, sağlığa inanılmaz faydalar sağlar.

1- Saç dökülmesini önler
Üzüm çekirdeği saçı güçlendirir ve dökülmesini engeller. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır ve kan damarlarına kuvvet verir. Bu da saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.

2- Kanseri önler
Mükemmel antioksidan özelliği sayesinde üzüm çekirdeği; cilt, prostat ve meme kanseri gibi farklı kanser çeşitlerini önlemek için doğal bir yardımcıdır.

3- Cildi gençleştirir
Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahip.

Bu yüzden çatlaklar ve aknelerin görünümünü azaltmak ve cildin esnekliği artırmak için üretilen birçok kremde bu maddeler kullanılır.

Üzüm çekirdeği; kolajen üretimini artırır, cildin daha esnek olmasını sağlar, saçı nemlendirir ve güçlendirir, aknelere karşı savaşır.

4- Kan dolaşımını hızlandırır
Üzüm çekirdeği, kan dolaşımını hızlandırır. Bu da pıhtılaşmayı önler ve tansiyonu dengeler. Üzüm çekirdeğinin içindeki flavonoidler, kan damarlarının güçlenmesini sağlar.

Ayrıca vücudun fazla ilaçlardan ve diğer zararlı maddelerden arındırılmasını sağlar. Kalp sorunu olan kişiler için üzüm çekirdeği çok faydalıdır.
         
5- İltihabı söker
Üzüm çekirdeğinin iltihaplanmayı ve enfeksiyonu tedavi etme özelliği kanıtlanmıştır. Kireçlenme, egzama, cilt problemleri, sinüzit, kolit, gastrit, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavisinde ve hatta bağırsakları temizlemede yardımcı olabilir.
          
6- Gözleri keskinleştirir
Zengin E vitamini içeriği sayesinde daha keskin görmeyi sağlamaya yardımcı olur. Bu da bilgisayar ve televizyon karşısında fazla durma veya çok fazla kitap okuma sonucu ortaya çıkan göz yorgunluğunun dindirilmesini sağlar.