VİDEO | Kemal Kılıçdaroğlu: Bireysel Silahlanmaya Hayır

VİDEO | Kemal Kılıçdaroğlu: Bireysel Silahlanmaya Hayır

Birçok ünlü sosyal medyada "Bireysel silahlanmaya hayır, Ahmet Emre’ler ölmesin, analar ağlamasın" ifadeleriyle videolar hazırladı.

Ünlü İsimler, yayımladıkları videoyla maganda kurşununa dikkat çekti. İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan  Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek %99 oranında felç olan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, hayata 2 yıl 11 gün tutunabilmişti. Olay tarihinde 17 yaşında olan Ahmet Emre, bugün yaşasaydı 21 yaşında olacaktı.

Ahmet Emre’nin Babası Bülent ve Annesi Zeynep Çavuş, maganda kurşununa dikkat çekmek için sosyal proje hazırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şarkıcı Aynur Aydın,Sanatçı Seyfi Yerlikaya, Sanatçı Suavi, Oyuncu Bülent Emrah Parlak, Grup Gündoğarken üyesi müzisyen Burhan Şeşen, Ünlü Yapımcı Bülent Seyhan, Onur Akay, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Sanatçı Ege, Sanatçı Yaşar, Sanatçı Ali Altay, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ,Burçin Baykal ve gibi bir çok duyarlı isim, ailenin çağrısına kulak vererek videolar yayınladı.

Ahmet Emre Çavuş kimdir?

26 Mayıs 1998'de İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan 75. Yıl mahallesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini yaşadığı mahallede tamamladı. Lise eğitimini Gaziosmanpaşa Sağlık Meslek Lisesin'de başladı. 11. sınıf  öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç oldu. Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü. Bu zor tedaviyi başarıyla tamamlayabilen genç, daha sonra Şişli’de bir fizik tedavi merkezinde 1 yıl 5 ay fizik tedavisi gördü. Ara ara değişik hastanelerde kısa süreli tedaviler gören Ahmet Emre, 21 Haziran 2017 günü ameliyat için tekrar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak 2 büyük ameliyat daha geçirdi. Ameliyatların başarılı geçmesine rağmen Ahmet Emre, 13 Ağustos 2017 gecesi aniden fenalaşarak sabah 06:20'de vefat etti.

Ahmet Emre Çavuş, bir maganda kurşunu nedeniyle 2 yıl 11 gün mücadele verdi.