Vücudunuza dikkatli bakın! Bu belirtiler varsa cilt kanseri olabilirsiniz

Vücudunuza dikkatli bakın! Bu belirtiler varsa cilt kanseri olabilirsiniz

Vücudunuzda görmezden geldiğiniz izler hayati tehlikelere yol açabilir. O nedenle her belirtiyi en iyi şekilde değerlendirin. Çünkü kimi belirtiler cilt kanseri işareti olabilir.

Yaz ayları kavurucu sıcaklarla beraber gelirken, güneşe maruz kaldığımız süre de aynı derecede arttı. Güneş ışınlarına çok maruz kalmak ise cilt kanseri için büyük risk. Uzmanlar bu konuda sıklıkla uyarılarda bulunuyor.

KIRMIZI BAYRAKLARIN FARKINDA OLMALIYIZ

Express’in haberine göre, cilt ve saç kliniği Este Medical Group’un CEO’su Sam Cinkir, "cilt kanserinin erken tespiti, onu etkili bir şekilde tedavi etme şansını önemli ölçüde artırabilir, bu nedenle hepimizin dikkat etmesi gereken kırmızı bayrakların farkında olmamız hayati önem taşır." diyor.

raw-cilt-kanserine-yeni-tedavi-yontemi-354414153.jpg

GÜNEŞ KREMİ RUTİNİMİZİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLMALI

Cinkir ayrıca şunları söylüyor:

"Tüm sağlık sorunları gibi, korunma da tedaviden daha uygundur. İlk etapta cilt kanserinden kaçınmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız ve zararlı UVA ve UVB ışınlarını engellemek için yeterli güneş kremi kullanmak, sadece güneşli havalarda değil, tüm yıl boyunca günlük rutinimizin önemli bir parçası olmalıdır."

İşte cilt kanseri için dikkat edilmesi gereken erken uyarı işaretleri…

1217616-620x410.jpg

BEN DEYİP GEÇMEYİN KONTROL ETTİRİN

Bir çoğumuz için genelde zararsız olan fakat melanomların gelişmesi için yaygın bir yer olabilen 'ben' adı verilen cilt büyümelerine sahibiz. Oluşabilecek herhangi bir değişiklik için benlerinizi düzenli olarak kontrol etmeniz bu nedenle çok önemli.

TIRNAKLARDAKİ LEKELER VE ÇİZGİLERE DİKKAT

Cilt kanseri vücudumuzun farklı noktalarında gelişebilir, fakat dikkat etmemiz gereken yerlerden biri de tırnaklarımız ve ayak tırnaklarımızdır. Melanomlar, tırnaklarımızın altında koyu lekeler veya çizgiler olarak ortaya çıkabilirken, tırnak çevresindeki deri de koyulaşabilir.

weisser-hautkrebs.jpg

ÇOK KAŞINIYORSANIZ DERHAL DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Cildimizin zaman zaman kaşınması doğal ve rahatlatıcı olmasının yanı sıra tamamen zararsızdır. Fakat kaşıntı belirli bir bölgede devam ederse, özellikle görünümdeki değişiklikler gibi başka uyarı işaretleri mevcutsa, cilt kanseri habercisi olabilir.

BULANIK GÖRME, RENKSİZ NOKTALAR, UÇUŞAN CİSİMLER

Melanomlar geleneksel olarak cildimizde görülür, ancak gözlerde de gelişebilir ve görüşümüzde değişikliklere neden olabilirler. Oküler melanom gerçekten ilerleyene kadar fark edilmesi zor olabilir ve semptomlar arasında bulanık görme, renksiz noktalar ve artan sayıda uçuşan cisimler yer alır.

PULLU LEKELER BAŞA BELA OLABİLİR

Cildimiz zaman zaman kuru ve pullu hale gelebilir ve çoğu zaman endişelenecek bir şey yoktur. Ancak kalıcı pullu lekeler bazen cilt kanserinin bir belirtisi olabilir. Eğer sizde de bu belirtiler bulunuyorsa ve cilt kanseri hakkında endişeleriniz varsa, mümkün olan en kısa sürede doktorunuzla iletişime geçmeniz ve semptomlarınızı kontrol ettirmeniz önem taşıyor.

527ca2a2992df106e09938c2.jpg