Yabancılar bu Türk yemeklerini hiç sevmiyor! İşte en beğenilmeyen 10 Türk yemeği

Yabancılar bu Türk yemeklerini hiç sevmiyor! İşte en beğenilmeyen 10 Türk yemeği

Türk mutfağı hepimizin için bir lezzet evreni olarak kabul edilse de yabancıların bazı Türk yemeklerini hiç ama hiç beğenmiyor.

Türk mutfağı hepimizin damağına hitap eden bin bir çeşit lezzetlerle dolu. Binlerce yiyeceği mutfağında barındıran, çeşitli lezzetlerle damağımızda bayram yaptıran Türk mutfağı ile ilgili TasteAtlas sitesi bir araştırma yaptı.

ekran-goruntusu-2022-07-15-165444.jpg

Yapılan araştırmada yabancılara en beğenmedikleri Türk yemekleri soruldu. İşte yabancıların en beğenmediği Türk yemekleri....

10 - HÖŞMERİM

Genellikle eritilmiş peynir ile yapılan bir çeşit tatlı olan Höşmerim yabancıların en sevmediği lezzetlerin arasında yer aldı.

Höşmerimin çay ile tüketilmesi tavsiyesinde bulunuluyor. 

hosmerim.jpg

9 - KANDİL SİMİDİ

Genelde sadece kandil günlerinde tüketilen kandil simidi yabancıların en sevmediği lezzetler arasında yer aldı.

Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, şeker ve tuz ile hamur ile yapılan kandil simidi susamlar ile tatlandırılır.

kandil-simidi.jpg

8- TÜRLÜ

Kuzu ya da dana etinin üstüne sosa edilen sebzelerle servis edilen türlü yabancıların en sevmediği yemekler arasında yer aldı.

Türlüde genelde kabak, patlıcan, soğan, bamya, yeşil fasulye ve patates bulunuyor.

turlu.jpg

7- İŞKEMBE

TasteAtlas, işkembeyi şöyle yorumluyor: 'Genelde akşamdan kalma tedavisi olarak içiliyor.'

iskembe.jpg

6 - RAKI

Anasondan yapılan bir içki türü olan rakı yabancılar tarafından en sevilmeyenler arasında yer aldı.

raki.jpg

5 - HAŞLAMA

Haşlanmış kuzu eti ve havuç, patates, kereviz ve soğan gibi sebzelerden oluşan geleneksel bir Türk yemeği. 

haslama.jpg

4 - HOŞAF

Kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan bir tür komposto olan hoşaf 4. sırada yer alıyor.

hosaf.jpg

3- MACUN

Daha çok sokak tezgahlarında servis edilen ve bir tür şekerleme olan macun 3. sırada yer alıyor.

macun.jpg

2 - KUZU KELLE

TasteAtlas sitesinde 2. sırada yer alan Kuzu Kelle bir çok çeşit tarzıyla bir Türk lezzeti. Kuzu Kelle ya tandır olarak ya da uzun süre haşlandıktan sonra soğan ve maydanoz ile soğuk servis ediliyor.

kuzu-kelle.jpg

1- KAPUSKA

TasteAtlas sitesinde en beğenilmeyen yemeklerde 1. sırada lahana ve kıyma ile kapılan kapuska oldu. Bir fakir yemeği olan nitelendirilen kapuskanın yapılacak eklerle daha gurme yemeğine dönüşebileceği de ifade edildi.

kapuska.jpg