Yağ çekmeyen puf puf pişi tarifi! Püf noktası buymuş!

Yağ çekmeyen puf puf pişi tarifi! Püf noktası buymuş!

Çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi pişinin yağ çekmemesinin püf noktası var. İşte puf puf kabaran pişi tarifi...

Pişinin puf puf kabarmasını sağlayan ve yağ çekmesini önleyen sırrı sizler için paylaştık. işte puf puf kabaran pişi tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 tane yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

PİŞİNİN YAĞ ÇEKMEMESİ VE PUF PUF KABARMASI İÇİN PÜF NOKTA

Puf puf kabaran pişi için dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, pişi hamurudur. Puf puf kabaran pişiler için unu yavaş yavaş ilave etmeli ve hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.

Ayrıca pişiye şekil verdikten sonra üzerini örtüp yarım saat bekletirseniz pişiler puf puf kabarır. Pişilerin yağ çekmemesi için, hamura sirke ilave edebilirsiniz.

Tarifi

Uygun bir kabın içine yoğurdu, yumurtayı, tuzu, sirkeyi ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve ele yapışmayacak hamur elde edin.

Daha sonra hamuru çok fazla inceltmeden parmak kalınlığında açarak bardak ile yuvarlak şekil verin. Kızartma yağını iyice kızdırın ve pişilerin iki tarafı da güzelce kızarana dek pişirin.

Servis tabağına bir kağıt peçete açın. Nar gibi kızaran ve puf puf kabaran pişileri servis tabağına alın. Afiyet olsun!