Yağları cayır cayır yakıyor! Kuran-ı Kerim'de bile adı geçiyor! 7 zeytin 1 incir kürüyle...

Yağları cayır cayır yakıyor! Kuran-ı Kerim'de bile adı geçiyor! 7 zeytin 1 incir kürüyle...

Kürler büyük çoğunlukta metabolizmanın çok daha hızlı çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda tokluk hissiyatının uzamasına katkı sağlamaktadır. İşte yaza incecik girmenize yardım edecek 7 zeytin 1 incir kürü...

Son dönemlerde yer yer karşımıza çıkan 7 zeytin 1 incir kürünün temeli esasında Kuran-ı Kerim'e dayanmaktadır. 

Kur'an-ı Kerim'de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır. Yüce Allah Kuran'da şöyle buyurmuştur: Rahman ve Rahim olan Allah' ın adıyla İncire ve zeytine and olsun, Sina dağına, Ve şu emin beldeye (güvenilir şehre). Doğrusu, biz insanı en güzel bir biçimde yarattık. Sonra aşağıların aşağısına çevirdik. (Tin Suresi, 1-5)

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda hücre yenilemeye yardımcı olan gıdalar arasında zeytin ve incir yer almaktadır. Bu iki gıdanın birlikte tüketilmesi, hücre yenilenmesine katkı sağlamaktadır.

7 zeytin 1 incir kürü, metabolizmanın çok daha hızlı çalışmasına yardımcı olduğu bilinirken aynı zamanda antioksidan açısından güçlü yapısı vücuttaki ödemin kısa sürede atılmasına katkı sağladığı bilinmektedir.

gu.webp

7 ZEYTİN 1 İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?

7 Zeytin 1 İncir diyetini 21 gün boyunca her gün ara vermeksizin tüketmek önemli ve etkilidir. Bazı diyetisyenler sabah ve akşam tüketilmesini önerirken bazı diyetisyenler yalnızca sabahları tüketilmesinin önemli olduğunu dile getirmektedir.

7 ZEYTİN 1 İNCİR KÜRÜNÜN FAYDALARI NELERDİR? 

Zeytin ve kuru inciri mutlaka birlikte yemeye özen gösterin.

Günde en az 2 litre su için.

7 ZEYTİN 1 İNCİR kürü yalnızca kilo vermeye değil aynı zamanda sindirim sisteminin düzene girmesine de katkı sağlamaktadır. Kan dolaşımının sağlıklı seviyede olmasına yardımcı olur.

Diş eti sağlığına büyük çoğunlukla iyi gelir.

Zihnin çok daha açık olmasını sağlarken alzheimer riskini düşürmektedir.

Uzun süre tok tutmaya yardımcı olur.