Yaprağı bir de böyle yiyin

Yaprağı bir de böyle yiyin

Yaprak sarması Türk mutfağının lezzetli yiyeceklerinden bir tanesi. Peki yaprak sarması en güzel şekilde nasıl yenir? Yaprak sarmasını kolayca sarmanın tüyosu nedir?

Türk mutfağının zenginliğinin bir parçası olan yaprak sarması, sofraların vazgeçilmezlerinden birisidir. Ancak yaprak sarması yemesi kolay, sarması ise oldukça zor olabiliyor. Peki, yaprak sarmasının kolayca sarmanın yolu var mı? Cevap: Evet.

zeytinyagli-sarma.webp

Yaprak sarmasını kolay bir şekilde sarmanın yolu bulundu. Bu yöntemle yaprak sarması kalem gibi olacak ve sıkıca sarılacak. Peki, yaprak sarmasını kalem gibi sarmanın yöntemi nedir? Bu lezzetli yiyeceği pratik bir şekilde nasıl hazırlarız? İşte yaprağı şipşak sarmanın en kolay yöntemi...

2da88b-65517974b8e445b4935e6e616ba54df0mv2.webp

YAPRAK SARMASINI KOLAYCA SARMANIN TÜYOSU

Yaprak sarmanın en kolay yöntemi şüphesiz, buzdolabı poşeti yöntemidir. Her evde bulunan buzdolabı poşeti ile yüzlerce sarmayı ince ve kalem gibi sıkı, eşit boyutlarda sarabilmek mümkün. Bunun için öncelikle buzdolabı poşetini masaya açıyoruz. Akabinde yaprağın uç tarafını kendinize doğru olacak şekilde poşetin üzerine yerleştiriyoruz.

6183e63a4e3fe11b7cd2c70f.webp

Yaprağa iç harcı yerleştirdikten sonra yaprağın alt ve yan taraflarını kapatıyoruz. Sonra da buzdolabı poşetini yaprağın üzerine getirerek diğer elinizle yaprağı sıkıca tutuyoruz. Poşeti tuttuğunuz elinizi kendinize doğru çektikten sonra kalem gibi yaprak sarması ile karşı karşıya geleceksiniz.

yaprak-sarma-pisirirken-bilmeniz-gereken-teknik-icinin-cok-daha-iyi-pismesini-sagliyor-8djd.webp