Yarım asırlık köfteciye göre köftenin daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo

Yarım asırlık köfteciye göre köftenin daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo

50 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. İşte Kuzey Makedonyalı köfteci İbrahim Erdin Ramadan'ın köfteye lezzet katan tüyoları

Köfte pişirmenin beş önemli püf noktasını açıklayan Kuzey Makedonyalı köfteci İbrahim Erdin Ramadan, 50 yıllık tecrübesiyle köftenin lezzetini artıran tüyolarını paylaştı.

Köfte yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birinin malzeme kalitesi olduğunu belirten Ramadan, özellikle kıyma seçiminde yağ oranına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca köftenin içerisine eklenen soğanın da lezzeti artırdığını ancak fazla kullanılması durumunda köftenin dağılabileceği uyarısında bulundu.

Köfte yapımında kullanılan baharatların da özenle seçilmesi gerektiğini belirten Ramadan, özellikle kimyon ve karabiberin köftenin lezzetini artırdığını söyledi. Son olarak, köfte yapımında kullanılan ekmek kırıntısı miktarının da önemli olduğunu ifade eden Ramadan, fazla kullanımın köftenin sert olmasına neden olabileceğini belirtti.

Yurt'a konuşan; İbrahim Erdin Ramadan'ın bu püf noktaları, köfte yapımında lezzetli sonuçlar elde etmek isteyenler için oldukça faydalı olacaktır.

maxresdefault-002.jpg

KÖFTE TARİFİ

  • 400 gram kıyma

  • 3 yemek kaşığı galeta unu

  • 1adet soğan

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

TARİF

Derin bir kaba kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin.

Galeta ununu ekleyin.

Baharatları da ekleyerek tüm malzemeleri 10 dakika yoğurun. Macun kıvamına gelen köfte harcını, buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin. 

Elinizi suya batırdıktan sonra ufak köfteler hazırlayıp elinizle yassı şekli verin. 

Önceden hafif yağlanıp kızdırılmış bir ızgara ya da tercihen döküm bir tavaya alın. Arkalı önlü ters çevirerek yüksek ateşte pişirin.

Pişen köfteleri bir tabağa alın.

Arzuya göre pirinç pilavı, köz sebzeler ve köfte sosu ile servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

İlgili Haberler