Yaz gelirken selülitlerden hızlıca kurtulun!

Yaz gelirken selülitlerden hızlıca kurtulun!

Selülit özellikle yaz mevsimi geldiğinde kadınlar için önemli bir sorun hâline geliyor. Peki, selülit sorunu nasıl çözülür? İşte size selülitlerinizden kurtulmak için öneriler...

Bağ dokusu iltihabı anlamına gelen selülit, kadınların korkulu rüyası hâline geldi. Birçok insan selülitlerle baş etmek için tedavi yöntemi araştırıyor. Evde kendi yöntemlerinizde selülit sorununu çözebilir, yaşam tarzınızda değişiklik yapabilirsiniz. Selülitlere karşı Akdeniz tipi beslenmeyi öneren uzmanlar, gün içinde bol bol su içmeyi öneriyor. 

s3.webp

İdeal bir beden görüntüsüne ulaşmak için görüntü kirliliğine neden olan çukurlaşmış bacak görüntüsü yaratan selülite karşı uygulanan selülit tedavisi, her ne kadar kesin bir sonuca ulaşmasa da bir nevi kurtarıcı olduğu görülür. Kadınların hem yediklerinden hem de taşıdıkları genetik kodları gereği yaşadıkları selülit problemleri erkeklere oranla çok daha fazladır.

s2.jpg

Tüm dünyada yaygın bir şekilde rastlanan selülit problemleri üstelik sadece kilosu fazla kişilere özgü değil, zayıflarda da ortaya çıkma durumu vardır. Selülit deri altında yağ tabakası boyunca ilerleyen çukurlu görüntüsü ile pek çok kadının endişesi olmakla birlikte risk grubu oldukça geniştir.

Selülit Neden Oluşur?
Selülit neden olur iyi bilinirse kaynak bulunur ve selülit nasıl geçer sorusu için de doğru cevaplar daha çabuk bulunabilir.

  • Selülit nedenleri özetlenecek olursa 2 başlıkta toplanabilir: Yanlış yaşam düzeni ya da genetik faktörlerle oluşan hormonal bozukluklar ve dolaşım bozuklukları.
  • Daha detaylı irdeleme yapacak olursak; çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen selülit rahatsızlığı için yaş, cinsiyet, beslenme ve kalıtım genellikle etkilidir.
  • Uzun süreli ayakta kalma, oturma, hareketsiz yaşam tarzı, yağlı ve karbonhidratlı beslenme de selülit geliştirme riskini arttırır.

SELÜLİTTEN KURTULMANIN YOLLARI NELERDİR?


1- Bol su tüketimi;

Vücudun en büyük ilacı sudur. Her türlü cilt rahatsızlığının altında su tüketiminin az oluşu barınmaktadır. Su içmek, ödem atmanın ve vücudunuzdaki şiş görünümlerin azalmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırarak selülitli bölgelerde yağ yakımını kolaylaştırır.


2- Yağlı besinlerin tüketiminin azaltılması;

Selülitin en önemli sebeplerinden biri yağlı besinler tüketmektir. Kızartma ya da bol miktarda yağ kullanılarak yapılan yemekler yerine ızgara ya da haşlanmış yemekleri tercih etmelisiniz.


3- Alkol, sigara ve kahve tüketimini azaltın;

Alkol, sigara ve kahve gibi ürünler vücutta su tutulmasına sebep olur ve selülitli görünümü büyük ölçüde arttırır.


4- Selülitli bölgelere masaj yapın;

Selülitli bölgelere yapılan masaj, bu bölgedeki kan akışını hızlandırır. Masaj yaparken kullanacağınız çeşitli bitkisel yağlar cildinizin nemli ve canlı görünmesini sağlar.


5- Sıcak ve soğuk su uygulaması yapın;

Kan akışınızı hızlandırmanın bir diğer yolu da selülitli bölgelere arka arkaya sıcak ve soğuk su uygulaması yapmak. Özellikle sabahları bu uygulamayı yaparsanız, güne kan dolaşımınızı hızlandırarak başlayabilirsiniz.


6- Dar giysilerden ve yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durun;

Dar giysiler ve yüksek topuklar kan dolaşımınızı yavaşlatır ve selülit oluşumuna ortam hazırlar.


7- Kese yapın;

Kese, kan dolaşımını hızlandıracak, selülitli bölgelerdeki gözenekleri açarak derinin daha rahat nefes almasını sağlayacak ve üzerinde pürüzlü görünümün azalmasına yardımcı olacaktır.


8- Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin;

Yeşil sebzeler, lifli gıdalar ve çok şeker içermeyen besinleri tüketmeye özen gösterin. Ekmek ya da unlu mamuller yerine kepekli ya da tam buğday unlu olanları tercih edin. Çok geç saatlerde yemeyin ve porsiyonlarınızı küçültün.


9- Düzenli egzersiz yapın;

Selülit oluşumuna ortam hazırlayan en önemli etkenlerden biri hareketsizliktir. Selülitlerin en çok ortaya çıktığı bacak ve basen bölgeleri uzun süre hareketsiz kalırsa bu bölgelerde selülitli dokunun oluşması çok kolay olur. Eğer düzenli olarak spor yapmaya başlarsanız, bu bölgelerde kas oluşumunu sağlayabilir ve böylece selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.


10 - Tuz tüketimini azaltın;

Tuz vücutta su kaybına neden olduğu için pek çok hastalığa sebep gösterilebilir. Bunların başında da selülit oluşumu gelir.