Yemeklere lezzet katıyor ama asla kullanmayın! Epilepsi, diyabet, karaciğer hasarı gibi hastalıklara neden oluyor

Yemeklere lezzet katıyor ama asla kullanmayın! Epilepsi, diyabet, karaciğer hasarı gibi hastalıklara neden oluyor

Yemeklere kattığı lezzet ile bilinse de asla kullanmamanız gerekiyor. Dünyanın en sağlıksız yiyeceği olarak gösteriliyor. Yemeğinizden bunu mutlaka uzak tutun, mutfağınıza sokmayın!

Bulyonlarda Mono sodyum glutamat (MSG) isimli zararlı madde bulunuyor. Çin tuzu olarak adlandırılan bu madde uzmanlar tarafından tehlikeli olarak nitelendiriliyor.

Yemeklere ne kadar lezzet kattığını bilsek de birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bulyonların neden olduğu hastalıklar arasında Parkinson, sara, obezite ve Alzheimer gibi önemli sağlık sorunları yer alıyor. 

Birçok hastalığa neden olduğu bilinen et bulyonların yanı sıra tavuk bulyonlar da aynı risk faktörlerini taşıyor. Et ve tavuk bulyonların zararlı birer ürün olması ise içindeki besin değerleri ile yakından ilişkili.

Bulyonların bu kadar zararlı olmasının nedeni, içeriğinde yer alan Mono sodyum gluatamat (MSG) isimli katkı maddesi. Bulyonların içinde bulunan ve yemeklere et aroması kazandırmak için kullanılan MSG, kişinin merkezi sinir sistemine zarar veriyor. Alzheimer, Parkinson, Epilepsi (sara) ve Huntington hastalıklarının oluşmasına neden oluyor.

kkkk.webp

MSG NEDİR?

Açılımı mono sodyum gluatamat olan MSG, lezzet arttırıcı etkili kimyasal bir ürün. Çin tuzu olarak bilinen bu ürün fazla tüketildiğinde; Epilepsi (sara), Parkinson, Alzeimer, Huntington, pankreas hasarı, göz retinasında büyüme, yağ birikimi, insülin artışı, obezite gibi sağlık sorunlarına neden olur.

BULYONLARIN ZARARLARI! 

MSG uzun yıllardır gıda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu süre zarfında FDA , insanların içinde MSG bulunan gıdalara atfettiği reaksiyonlarla ilgili birçok rapor aldı. MSG semptom kompleksi olarak adlandırılan bu reaksiyonlar şunları içerir:

  • Baş ağrısı
  • Kızarma
  • Terlemek
  • Yüz, boyun ve diğer bölgelerde hissizlik (uyuşma), karıncalanma veya yanma
  • Hızlı çırpınan kalp atışları
  • Göğüs ağrısı
  • Hasta hissetmek (bulantı)
  • Zayıflık

v.webp

BULYON HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR?

-Sinir hücrelerine zarar verir.-Yağ birikimi ile birlikte obezite, karaciğer hasarı, diyabet, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına neden olur.- Epilepsi(sara) hastalığına neden olur. -Merkezi sinir sistemine zarar vererek Alzheimer,Parkinson,Huntington hastalıklarının oluşmasına neden olur.