Yeni yılın ilk kabine toplantısı pazartesi toplanıyor!

Yeni yılın ilk kabine toplantısı pazartesi toplanıyor!

Yeni yılın ilk kabine toplantısı pazartesi toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinenin ana gündemi aşı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinenin ana gündemi aşı olacağının altını çizdi.

Gözler 11 Ocak'ta yapılacak olan kabi̇ne toplantısında. 6 haftadır uygulanan hafta sonu kısıtlamalarının vaka sayılarına yansımaları ele alınacak. Hafta i̇çi̇ ve hafta sonu uygulamalarının ne kadar daha süreceği̇ masaya yatırılacak.Koca bazı açıklamalarda bulunacak.
30 Aralık'ta Türki̇ye'ye getirilen Çin menşei̇li̇ aşılarda inceleme süreci̇ devam ediyor. 
13 Ocak sonrasında kitlesel aşılamaya geçilmesi planlanıyor. Hastanelerde oluşturulan aşı odaları ile ilgili çalışma kabinede ele alınacak. Aşıların tüm Türkiye'ye dağıtımının nasıl yapılacağı konusundaki̇ son çalışma değerlendirilecek. Yerli̇ aşı ile ilgili süreç de mercek altına alınacak. 

"OKULLARIN DURUMU GÖZDEN GEÇİRİLECEK"
Son kabi̇ne toplantısında yüz yüze eğitime verilen aranın 15 Şubat 2021'e kadar uzatılması kararlaştırılmıştı. Yine devlet okullarının yanı sıra özel okullarda ve üniversitelerde yüz yüze eğitim için olası tarihler belirlenecek.

Kabinenin gündemine dış politika başlığının da alınması bekleniyor. Zaferin ardından Azerbaycan'daki̇ son durum, Yunanistan'la yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi de masada olacak. Suriye ve Libya'daki gelişmeler de konuşulacak.