Yeşil mercimeğin ilk kaynama suyu dökülür mü? İşte faydaları...

Yeşil mercimeğin ilk kaynama suyu dökülür mü? İşte faydaları...

Mercimeği pişirdikten sonra suyunu saklıyor musunuz? Genelde bu sorunun cevabı hayır olur çünkü mercimeğin suyunun gaz yaptığı düşünülür. Beslenme uzmanları İSE yeşil mercimeğin suyunun dökülmemesinden yana...

Yeşil mercimeğin ilk kaynatma suyu aslında besleyici ve lezzetli bir su. Genelde gaz yaptığı inanışı olsa da mercimeğin ilk suyu aslında gaz yapmıyor. Bu suyu dökmek yerine farklı yemeklerde kullanabilir ya da bardağa koyarak çay gibi içebilirsiniz.

Mercimeğin suyu nasıl saklanır?

Mercimeği pişirdikten sonra suyunu oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Bu suyu ince bir elekten geçirerek köpük veya nişasta benzeri kalıntılarını ayıklayın.

Ardından mercimek suyunu hava geçirmez bir kaba aktarın. Bir haftaya kadar buzdolabında ya da 3 aya kadar derin dondurucuda bekletin.

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI NELERDİR?

Yeşil mercimek suyunun diyabet, insülin direnci ya da hipoglisemi gibi durumlar için oldukça faydalıdır. Hem kan şekeri seviyelerini dengede tutmakta hem de sürekli bir enerji kaynağı olabilmektedir.

Yeşil mercimek suyunun faydaları
Yeşil mercimek suyunun lektin bileşenleri açısından zengin olması nedeniyle kanserle mücadele edici özelliği bulunduğu söylenmektedir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Beynin ve hafızanın iyi bir şekilde çalışabilmesi için temel vitamin ve mineralleri düzgün bir şekilde alması gerekir. Yeşil mercimek suyu da bu vitaminlerin karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Yeşil mercimek suyunun faydaları

KİLO VERDİRİR

Yeşil mercimek suyu sindirim sisteminin hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Böylelikle hızlı bir şekilde kilo vermeye yarar aynı zamanda tokluk hissi sağlar.