Yoğurdun sulanmaması için bu püf noktayı deneyin
Evde yaptığınız yoğurt veya marketten aldığınız yoğurt çabuk sulanıyorsa bu yöntemi deneyin.
Marketlerden satın aldığımız yoğurtlar bazen çabuk sulanabiliyor. Aynı sorun evde yapılan yoğurtlar içinde geçerlidir. Peki yoğurdun sulanmaması için ne yapmalı? İşte işinize yarayacak püf noktalar...
YOĞURDUN SULANMAMASI İÇİN BUNU YAPIN
Yoğurdu alırken büyük kaşık kullanır ve derin çukurlar açarsanız boşluklar oluşacak ve bu boşluklar su dolacaktır. Bu nedenle derin çukurlar açarak tencereden veya yoğurt kabından yoğurt alınmamalıdır.
TAHTA KAŞIK KULLANIN
Yoğurdu metal kaşıkla tabağa alırsanız buda yoğurdun yapısına zarar verir. Bu yüzden tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. Tahta kaşık kullanmanız durumunda yoğurt hem sulanmayacak hem de çabuk ekşimeyecektir. Özellikle evde kendi yapmış olduğunuz yoğurdu da bu yöntemle günlerce koruyabilirsiniz.