Yumurta yiyorum derken hayatınızı riske atmayın! Yumurtayı haşlarken bu hataya sakın düşmeyin

Yumurta yiyorum derken hayatınızı riske atmayın! Yumurtayı haşlarken bu hataya sakın düşmeyin

Haşlanmış yumurtanın sağlık açısından çok sayıda faydası bulunuyor. Ancak yanlış haşlanan yumurta hem besin değerini kaybediyor, hem de çatlıyor. İşte yumurta haşlarken dikkat etmeniz gereken püf nokta.

Yumurta özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezdir. Yumurtayı kimileri haşlama kimileri ise omlet şeklinde tüketmeyi sever. Elbette her iki pişirme yöntemi de doğru ve faydalıdır. Bununla birlikte uzmanlar özellikle günde 2 adet haşlanmış yumurta yemenin sağlık açısından çok faydalı olduğunun altını çiziyor.

YUMURTAYI YIKAMADAN HAŞLAMAYIN

Yumurtayı haşlamadan önce yıkamayanlardan mısınız? Cevabınız "evet" ise büyük bir hata yapıyorsunuz.

Yumurta kabuklarında yaşayan salmonella bakterisi ismi verilen bu bakteri türü ise direkt olarak hayatımızı tehdit eden ciddi seviyede bir hastalık taşıyor. Bağırsak yollarını etkileyen bir bakteri olan salmonella bakterisi, insan ve hayvan bağırsaklarında yaşayan bir bakteri türü. Tavuklarda bulunan bu bakteri yumurtalama yolu ile yumurta kabuğuna geçer. Aralarında tifoyu da barındıran pek çok ciddi hastalığa neden olduğu bilinmektedir.

Salmonella bakterisinden korunmak ve sağlıklı bir şekilde yumurta tüketmek için ilk olarak kullanacağınız yumurtaları suyun altında iyice yıkamanız gerekiyor. Yıkanan yumurtaları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yumurtaya dokunduktan sonra ellerin de başka herhangi bir yere dokunmadan hızlıca yıkanması gerekiyor.