Yumurtanın kabuğu bu yöntemle tek seferde soyulacak

Yumurtanın kabuğu bu yöntemle tek seferde soyulacak

Yumurtanın kabuğunu anında soymak ister misiniz? O halde önerimize kulak verin. İşte haşlanmış yumurtanın kolay soyulmasını sağlayan yöntem.

Yumurta bilhassa sağlıklı beslenen ve kilo verme periyodu içerisinde olan kişilerin sıklıkla tükettiği gıdalardan bir tanesi olurken, yumurta kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olmaktadır. Bu etkisi dolayısıyla gereksiz kalori alımının önüne geçerek sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmaktadır.

Yumurtayı tek seferde soymanın pratik yolu bulundu. İşte yumurta soyarken uygulanması gereken o detay...

xx.webp

YUMURTANIN KABUĞUNUN KOLAY SOYULMASI İÇİN PÜF NOKTA

Yumurta kabuğunun kısa sürede soyulabilmesi için haşlama suyuna ilave edeceğiniz karbonat, yumurta kabuğunun kısa sürede ayrılmasını ve çok daha pratik bir şekilde soymanızı sağlayacaktır.

Yumurta kabuğunu hızlıca soyabilmek amacıyla haşlama suyuna karbonat ilave etmenizin yanı sıra, yumurtayı pişirmeden evvel oda sıcaklığında da olması son derece önemlidir.

Yumurtanın oda sıcaklığında olmaması sıcak su ile temas ettiğinde direkt olarak çatlamasına neden olacaktır. Bu durumun önüne geçebilmek amacıyla yumurtanızı oda sıcaklığına getirdikten sonra haşlamayı tercih etmelisiniz.