Zeytinin tuzunu almanın en kolay yolu

Zeytinin tuzunu almanın en kolay yolu

Zeytinlerin tuzu bazen fazla olabilir. Bu da sağlığı olumsuz etkileyebilir. Ancak bu yöntem ile zeytinin fazla tuzunu almak çok kolay.

Aşırı tuz kullanımı, insan sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden zeytindeki fazla tuz, zeytinin tüm faydalarını yok edebilir. Zeytinin fazla tuzunu almak için ise birçok yöntem var. 

İşte zeytinin fazla tuzunu alan pratik yöntem…

SİRKELİ SU İLE ZEYTİNİ TUZDAN ARINDIRIN

Tuzu fazla olan zeytinlerinin tuzunu almak için pek çok yöntem vardır. Ancak bunların en etkilisi sirkeli suda bekletme yöntemidir. Fazla tuzlu olan zeytinlerinizi sirkeli suda bekleterek tuz miktarını önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok basit!

Öncelikle kapaklı bir kabın içine tuzlu zeytinleri alın. Ardından zeytinlerin üzerine su ve zeytinlerin üzerini geçecek elma sirkesi veya üzüm sirkesi ilave edin. Daha sonra kapağını kapatın. Zeytinleri sirkeli su koyduğunuz kapta buzdolabında birkaç gün bekletin.

Sirkeli su, zeytinlere nüfuz ederek fazla tuzun kolayca çıkmasını sağlar. Daha sonrasında zeytinleri bol suda iyice yıkayarak kullanabilirsiniz. Bu pratik sirkeli su yöntemi sayesinde tuzu fazla olan zeytinleri kolayca tuzsuz hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!