
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartma yiyecek yapmak isteyen birçok kişi bu soruya yanıt aradı. Peki kızartma yiyeceklerde zeytinyağı kullanılır mı?
Zeytinyağı hakkında geçmişten beri kızartma yapıp yapmama konusunda tartışmalar zaman zaman gündeme geliyor. O tartışma bir kez daha alevlendi. Peki zeytinyağı ile kızartma yapılır mı?
Birçok kişi zeytinyağıyla kızarmanın yapılabileceğini savunuyor. Ancak tam tersi yönde görüş belirtenler de bir hayli fazla. Peki işin aslı ne? Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı?
Araştırmalar, zeytinyağının kızartmada kullanımının aslında ayçiçek yağına göre çok daha faydalı olduğunu gösteriyor. İşte detaylar...
Sağlıklı yaşamın temel maddelerinden biri olarak önerilen zeytinyağının kullanımı özellikle soğuk yemeklerde ve salatalarda oldukça fazla. Dalından toplanıp işleme alınan sağlık deposu bu yağı huzur içinde tüketebiliyoruz. Peki zeytinyağı ile kızartma yapmak mümkün müdür?
KIZARTMADA ZEYTİNYAĞI KULLANILIR MI?
Kızartma yapılırken tercih edilen ayçiçek ya da kanola yağına göre zeytinyağı çok daha faydalı ve sağlıklıdır. Zeytinyağının asidik seviyesi ne kadar artarsa o kadar dayanıklı hale gelmektedir. Sızma zeytinyağı 190 derecede kaynama noktasına ulaşırken riviera yağını tercih edebilir. Riviera zeytinyağı naturel ve rafine zeytinyağının bileşiminden meydana gelir.
Dengeli bir tada ve kokuya sahip ola riviera daha çok sıcak yemeklerde ve kızartmalarda da kullanılır. Bu noktada kaynama noktası 210-220 olan riviera yağlarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Her zeytinyağı için değişen bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor. Satın alırken dikkat ederseniz bazı yağlar sadece soğuk lezzetlerde kullanılmak üzere üretilmişir. Bu yağları yüksek ısıda ya da uzun süre pişecek yemeklerde tercih etmemeniz sizin faydanıza olacaktır.