'Zombi hücre' ilacı ile 200 yıl yaşamak mümkün olacak

'Zombi hücre' ilacı ile 200 yıl yaşamak mümkün olacak

İnsanların 200 yaş ve üzerinde yaşamaması için hiçbir neden olmadığını açıklayan bilim insanları, yaşlanmayı oluşturan zombi hücreleri ortadan kaldıran ilaçların on yıl içerisinde piyasaya sürülebileceğini söyledi.

Yaşlanma karşıtı araştırmaların ön saflarında yer alan bilim insanları, insanların 200 yaş ve üzerinde yaşamasını sağlayabilecek bir hap geliştirmenin eşiğinde olduklarına inandıklarını açıkladı.

Dailymail’ın haberinde İngiliz biyolog ve uzun ömür üzerine yeni bir kitabın yazarı olan Dr. Andrew Steele, insanların 200 yaşına ulaşamaması için biyolojik bir neden olmadığını söyledi.

Uzun Yaşamanın Sırrı

NTV'deki habere göre; Büyük atılımın, yaşlandıkça doku ve organ çürümesinin ana suçlularından biri olduğu düşünülen vücuttaki 'zombi hücrelerini' ortadan kaldıran ilaçlar şeklinde geleceğine söyleyen Dr Steele, bu hücreleri vücuttan temizleyen hapların denemelerinin sürdüğünü söyledi.

Yaşlanmayı sağlayan hücrelerin ortadan kaldırılmasını sağlayan ilaçların 10 yıl gibi kısa bir sürede piyasaya sürülebileceğini belirten biyolog, söz konusu ilaçların 150 yaşına kadar yaşamaya yardımcı olacağını söyledi.

Uzun yaşamın sırları... 90'lı yaşlarda bile kronik hastalıklardan uzak yaşamak mümkün mü? - Sağlık Haberleri

Bununla birlikte ABD’deki Michigan Eyalet Üniversitesi uzmanları, 120 yıla kadar yaşayabilen timsahlar, semenderler ve kaplumbağalar da dahil olmak üzere düzinelerce farklı uzun ömürlü sürüngen ve amfibi türü üzerinde çalışmaya başladı.

Ekip, insanlarda da hedeflenebilecek 'özellikleri' ortaya çıkaracaklarını umduğunu belirtirken, bazı uzmanlar, kanser, bunama ve kalp hastalığı gibi hastalıkları ortadan kaldırmanın uzun ömürlülüğün gerçek anahtarı olabileceğini düşünüyor.