Yaşasın artık bizim de FBI'ımız olacak!

Bakan olduğu günden bu yana patlayan bombaların sayısı unutuldu, yüzlerce sivil, yüzlerce kamu görevlisi hayatını kaybetti. 26 Aralık 2013 tarihinde İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, kendi sorumluluğunda olan bu olaylar yaşanırken istifa etmeyi düşünmedi. Herkes Ala’nın tıpkı yine çokça eleştirilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi Erdoğan’ın korumasında olduğunu düşünüyordu. Kendisinin bile haberi olmadığı ‘istifa’ ile Ala’nın 3 yıllık bakanlığı sona ermiş oldu. Tarih kendisini bu ülkenin ‘en başarısız içişleri bakanlarından biri’ olarak yazacak.

Ala’nın gitmesiyle gözler MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a çevrildi. Cumhuriyet tarihinin görevde olduğu sürece en popüler MİT Müsteşarı olan Fidan’ın görevinden alınıp alınmayacağı merak ediliyor ancak kulislerde yeni bir formül bulunduğu da konuşuluyor. 

Fidan’ın görevden alınmayacağı ancak yeni bir düzenleme ile görevinin değiştirileceği beklentisi daha güçlü. Olağanüstü hal nedeniyle istediği düzenlemeyi kanun hükmünde kararname ile yapan hükümet, istihbaratı yeniden yapılandırarak iki bölüme ayıracak. Bu bölümler iç ve dış istihbarat olacakmış. Fidan’ın da dış istihbaratı yöneteceği söylentisi dolaşıyor. 

Yani sevgili okurlar artık bizim de bir FBI’ımız bir CIA’miz olacak. FBI iç istihbarata, CIA ise dış istihbarata bakacak. Benim önerim bu birimlerin isimlerini hiç değiştirmemek çünkü ülkece FBI ve CIA örgütlenmesini çok iyi biliyoruz filmlerden. Ve artık sonunda biz de “Kahrolası federaller” diyebileceğiz. Karakol amirlerini de “Şerif” yaparsak “Küçük Amerika” olma hayalimiz gerçek olur. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar