Abdullah Ağırkan

Abdullah Ağırkan

GEZİ'DE YURTTAŞA SU SIKAN TOMALAR NEREDE?

Türkiye’nin oksijen deposu ve doğal güzellikleri, ekolojik sistemi perişan olmuş vaziyette. Yetkililer günü kurtarma adına kameralara poz verme derdinde sadece. THK yetkilileri uçak var mı sorusuna tamir için para lazımdı diyor. İnanılır gibi değil…

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti 3-5 milyon dolar THK’nın yangın söndürme uçağına para ayıramaz mı?

Onca şatafat içinde bu küçük miktar devede kulak bile değil oysa!

Devlette çürüme Ehliyet–Liyakat‘ın rafa kalktığı dönemde ayyuka çıktı aslında. Ve kimse artık hesap verme sorumluluğu taşımaz oldu. Oysa yüzyıllık devletin temel değerleri vardı.

Şimdilerde hesap verilebilecek tek adres saray deniyor. Oysa cumhuriyet sarayları ve ayrıcalıklı kimseleri tasfiye etmişti. Şimdilerde gene saray etrafında çöreklenen ayrıcalıklı kimseler devleti çürütüyor ve toplumu dejenere etmenin iktidarlarını uzatacağına iman ediyorlar.

Oysa toplumsal olarak mevcut durumdan rahatsız milyonların sesi artık dört duvarları delip geçiyor ve sarayların duvarına çarpıyor. İnsanlar bu şatafat, tepeden bakan anlayıştan kurtulma mücadelesine son derece yakın eskisinden fazlaca mesafede…

Bu topraklarda Cumhuriyet Devrimlerinin temelde insanlara kazandırdığı en önemli şey birey olma tezidir. Ağanın /beyin /şeyhin /dedenin vb. kulu olmaktan kurtulan birey şüphesiz kendi iradesi ve inançlarıyla karar verir.

İşte iradesi olmayan yöneticiler sadece tek bir iradeye mutlak anlayışla tabi olurlar. Mesele bu gerçekte saklı olduğu için ve bu gerçek bizleri rahatsız ettiği için itiraz ediyoruz.

Her itiraz edene ve ses yükseltene, hak arayışına TOMA ile müdahale eden güçlü devletimiz ne hikmetse yangınlara müdahalede vasat! Açıkçası bu güzel ülkenin en temel sorunu hep aynı vasat tiplerin bir şekilde o koltuklara kurulmasındandır.

Bu ülkenin semalarında elbette şafak bir gün daha özgür, daha eşit ve daha güzel doğacaktır. İnsanlar özgürlük türkülerini, horonlar, halaylar ile kutlayacak o gün ve…

Daha yaşanılır bir ülke sevdası yeşerecek tüm iklimlerde.    

Gezi Parkı eylemlerinde yurttaşa bol bol su sıkan TOMA'lar bu orman yangınlarında neden kullanılmıyor?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar