Abdullah Ağırkan

Abdullah Ağırkan

SEÇİM SÜRECİNİN FARKINDA MISINIZ?

Hepinizin malumu 46 gün sonra 31 Mart' da 57 milyon seçmen 30 büyük şehir, 51 kent, 921 ilçede ve köylerde sandığa gidecek. Halk, tek zarfın içine 4 farklı renkte oy pusulası koyarak; yaşadığı şehirde, kasaba da ve köyde siyasal tercihini yapacak…

Bu tercihler değişimi her açıdan getirecek…

Siyaset şüphesiz bir süreç olarak anılmalı. Belli dönemlerde farklı süreçlerin başladığı ve bitti gibi. Ancak CHP’nin üstünde bir nesnel gerçek yok hiçbirimiz de.

 Öte yandan böyle bir beklenti vb. de yok zaten. Farklı bir tavır vb. içine girilmesi noktasın da. Parti içi demokrasi, ön seçim vb. sorunlar çok boyutlu olarak ele alınmalıydı / ancak 46 gün kaldı seçimlere.

CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in il başkanlığında il gençlikte olma şansına sahip olma ve uzun zaman yanında güncel sürece tanık olma fırsatı bulmak belki de akademik/politik bir okul vasfı gördü bende.

Son beş yıldır Ulusal Gazete-TV yöneticiliği-yazarlığı şüphesiz toplumsal olguları daha genel görmeye fırsatı sundu. Ancak siyaset sorumluluktur! CHP’nin medyası, muhalif medya olarak bilinen / Gazete - TV kurumlarında yazmak - yönetiminde olmak ek bir sorumluk katı ve bu noktada devam ediyoruz.

CHP Üyesi / Delegesi olarak hepimiz bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. CHP’de yaşanan son gelişmeler elbette çok üzücü ve parti içi demokrasi de göz ardı edilmemeli sonucu itibariyle. Öte yandan süperiz gelişmeler, çözümler olabilir tabi süreç içinde.

Ancak bu iç meseledir.

Medya ve Halka İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut seçim süreci noktasın da ciddi işler, projeler yaptığını aktardı. Bu şüphesiz son derece olumlu bir yaklaşım: halkla ilişkiler-medya son derce önemli! günümüz koşullarında…

 

 

Öte yandan!

İstanbul’da çok daha fazla efor sarf etmek gerekliliği olduğu kanısındayım. Bu nokta da tüm partililerin kişisel süreçleri bırakıp kalan 46 güne odaklanması şart. Seçimler sonrası eksi/artı elbette içerde tartışılmalıdır. Ancak CHP‘yi iç kavga eden bir atmosfere çekmek doğru değil şu anda... 

 

ÖNEMLİ UYARI!

Belediye Meclis üyelikleri önemli ölçüde iç kırılmalara yol açabilir sıralama/kontenjan kaynaklı.

Belediye meclis üyelikleri aday listesi…

Onay yetkisi CHP MYK’da Taslak listelerin hazırlanması…

Genel Merkeze sunulması…

İl başkanlıkları yetkili ve sorumlu.

Taslak listelerde azami mutabakatın sağlanması.

Listelerin genel merkeze ulaştırılması. 13 Şubat saat 17.00. Yani dün itibariyle süre doldu.

YSK! TARİHİ

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının;

a) Belediye başkanlığı,

b) Belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri,

Seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek, ilçe seçim kurullarına, alındı belgesi karşılığında taşınabilir bellek ve kâğıt ortamında 20 Şubat / saat 17.00’ye kadar vermelerinin son günü.

Son olarak…

Umarım farklı bir tartışma, kopuş süreci başlamaz meclis üyelikleri vb. kaynaklı. Bu nokta da sorumlu ola her kes umarım farkındadır nesnel durumun. Siyasal düzlemde zaferin yolu nitelikli kadrolardan geçer. Tüm yöneticilerin buna sahip olması durumunda ancak başarı meydana gelir.

Umut, başka hiç kimsede değil, halkın kendisindedir!

Önceki ve Sonraki Yazılar