Medya canavarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını güçlendirmek için yarattığı tek sesli medya düzeni Erdoğan’ın altını oyuyor. Bunu neye dayanarak mı söylüyorum? Reyting rakamlarına… Erdoğan, Karamollaoğlu ve İnce birkaç gün arayla ekranlardaydı. ( Akşener’i görmek zaten mümkün değil. Medya yok sayıyor.) Reytingler yüzde 3 oy alacağı tahmin edilen Karamollaoğlu’nun anketlerde birinci çıkan Erdoğan’ı geçtiğini gösteriyor. İnce’nin reytingi çok yüksek zaten. Erdoğan yanına bile yaklaşamıyor. Sözün özü Erdoğan’ın yarattığı tek sesli medya düzeninden, tek adamdan sıkılan yurttaşlar çareyi alternatif sesler aramakta görüyor. Sosyal medya ise Erdoğan’ın başka bir kâbusu. Oluşturulan AKtrol ordusu sosyal medyada önüne gelene saldırı- yor, hakaret ediyor. Tüm bu pervasız saldırılar Erdoğan’ın oy kesesinden götürüyor. Benden söylemesi.

HDP nasıl baraj altında kalır?

Pervin Buldan seçime kadar iki televizyon programına daha çıksın HDP baraj altında kalabilir. Buldan, Fox’taki programda on binlerce insanın ölümünden sorumlu olan Abdullah Öcalan için her “ Sayın Öcalan” dediğinde dört duvar arasındaki Demirtaş’ın esprili tweetlerle toplamaya çalıştığı sempatiye darbe vurdu. Baraj altında kalmasınlar diye HDP’ye oy vermeyi düşünen insanlar Buldan’ı dinledikçe tercihini sorgulamaya başladı.
Buldan eşi Savaş Buldan’ın öldürülmesinden Meral Akşener’i sorumlu tuttu yayında. Uyuşturucu ticaretiyle PKK’ya silah finansmanı sağlamakla suçlanan Savaş Buldan faili meçhul bir cinayete kurban gittiği yıl 1994’tü. Meral Akşener 1996’da bakan oldu. Fox yayını HDP için zararla bitti. TV programlarına HDP içindeki sosyalist, makul isimler yerine Buldan çıkarsa HDP baraj sorunu yaşar. Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın seçim kampanyasını cezaevinden yürütmesini de tarih bir büyük ayıp olarak yazacaktır. O da ayrı konu!

İnce zekâ

Söz TV programlarından açılmışken Muharrem İnce’nin mitinglerdeki kürsü hâkimiyeti ve hitabet gücünün yanı sıra ekran performansına değinmeden olmaz. CNNTURK ve Habertürk’teki programlarda İnce zekâsı, birikimi, özgüveni ve espri anlayışıyla büyük puan topladı. Hele ki iktidarla ilişkilerini gazetecilik sınırlarını çok zorlayarak ‘farklı’ bir boyuta taşıyan Hande Fırat, Nagehan Alçı ve Hakan Çelik’e ayar vermesi ekran başındakilerin yüreğini ferahlattı.

Diploma kâbusu gören birileri daha var

Malumunuz Erdoğan’ın üniversite diplomasıyla ilgili toplumda yoğun soru işaretleri var. Ne varlığı tartışmalı diplomayı gören var ne de Erdoğan’ın herhangi bir üniversite arkadaşını tanıyan. Tek kare üniversite fotoğrafı bile yok. Seçim günü yaklaştıkça Erdoğan ve yakın çevresiyle müttefiki Bahçeli’yi “Ya kazanamazsak” endişesi sarıyordur kuşkusuz. 25 Haziran veya 9 Temmuz sabahı için çok endişelenen birileri daha var; YSK Başkanı ve üyeleri. Cumhurbaşkanlığına aday olanlar YSK’ya üniversite diplomalarını ibraz etmek zorundalar. Varlığı tartışmalı diploma YSK’da varsa sorun yok. Ama ya yoksa diploma varmış gibi işlem yapan, başvuruyu kabul eden, eksik evrakı görmezden gelen YSK başkan ve üyelerinin hali Erdoğan kaybederse nice olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar