Atilla Köprülüoğlu

Atilla Köprülüoğlu

20 TUGAY DONATACAK SİLAH KAYIP!

Necati Doğru Usta Sözcü'deki köşesinde yazdı;
"Söz birliği etmişlerdi; iki koldan 'yok ederiz, bitiririz, vatan hainleri, size bu ülkede yaşama hakkı yok, çekip gidin, memleketi size mi teslim edeceğiz' tehditlerini her fırsatta çok yüksek perdeden muhalefet partisi liderlerine bile savuruyorlardı.
İktidar yandaşı bir kadın TV ekranından; 'Oturduğumuz sitede listem hazır. Bizim aile 50 kişiyi götürür. 
Madden ve maddeten donanımlıyız' demişti.
Bir yandaş kalem de 'Bir daha sokağa çıkarsak kimileri nerelerden toplayacağımıza ilişkin listelerden, zulalardan, yaşanacaklardan haberiniz var mı'
diye korku yükseltmişti.
Kayıp silahlar vardı.
Devletin sahip olması gerekli silahları, hızla el değiştiriyor, kayıtlara 'kayıp silahlar' diye geçiyordu."

****
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da garip kılıklı, ellerinde otomatik silahlar bulunan kişilerin olduğu bir videoyu, "Paralel Silahlı Kuvvetler!" yazarak Twitter hesabında paylaşıyordu!

****
İktidar partisinin Manisa İl Başkanı haykırıyordu referandumda elindeki mikrofonla;
"Yüzde 50 evet alamazsak, iç savaşa hazır olun..."

****
"Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayının 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat arttığını ve 107 bine ulaştığını söyleyen Eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,
"Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur." ifadelerini kullanıp 
şu açıklamayı yapıyordu: 
1- Sedat Peker'in 15 Temmuz'da birtakım sivil milislere dağıtılan silahlarla ilgili açıklamasını yabana atmayın. Ben, bu konuyu milletvekili olduğum dönemde defalarca gündeme getirdim, araştırdım, tüm resmi mercilere başvurdum.
2- Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat artmış ve 107 bine ulaşmıştır. Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur.
Peki bizde bu konu araştırıldı mı?: Hayır!
3- İçişleri Bakanlığına defalarca sormama rağmen, üstü kapalı ve geçiştirici yanıtlar verildi. 15 Temmuz'da dağıtılan bu silahlarla ne yazık ki onlarca cinayet işlendi.
Sedat Peker'in anlattıklarına bakınca o gün dile getirdiğimiz iddiaların doğruluğu da teyit edilmiş oluyor.
4- Burada muhalefete büyük görev düşüyor.
En başta bu kayıp silahların akibeti araştırılmalı, acilen Meclis'te bir komisyon kurulmalı ve Cumhuriyet savcıları harekete geçmelidir. Silahlanmaya karşı toplumsal farkındalık da artırılmalı ve bu yönde çalışmalar yapılmalıdır.
5- Bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz. Sedat Peker'in bu iddiaları araştırılmazsa gelecek açısından çok büyük felaketler yaşanabilir. Acil önlem şart!

****
Emekli Tuğgeneral
Haldun Solmaztürk;
"100 bin silah kayıp.
Bu silahlarla 
20 Tugay donatılabilir.
Bu şu anda ülkemiz için 1 numaralı tehlike. Hâlâ bir soruşturma bile başlatılmadı."

****
CHP İzmir Milletvekili Atilâ Atila Sertel, kayıp silahlar hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. 
Sertel, "İzmir’de TRT’de 10 adet silah kayboldu. Güvenlik elemanlarının kullandığı silahlar şu anda halen bulunamadı" dedi.

****
CHP'li vekil 
Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıtlaması için 15 Temmuz’da kaybolan silahların akıbetini sordu. 2019'da sunulan önergeye 1 yıl sonra yanıt geldi ve Soylu, "silahların ülke genelinde arandığını ve silahı elinde bulunduranların da yasal yollarla mermi temin etmesinin mümkün olmadığını" açıkladı!

****
Gazetecilik sorumluluğuyla 
bir kez de 
biz soralım;
On binlerce kayıp silah nerede?
Kayıp silahları araştırma önerisi, Mart 2018’de genel kurulda AKP ve MHP oylarıyla reddedilmese araştırılsa iyi olmaz mıydı? 
Savcılar bu çok ama çok vahim iddiaların üzerine gitmek için neyi bekliyor?
Ne demek iç savaş?
Vah ülkem vah...

 

facebook-1626157830951-6820600294991436300.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar