Dr. Aybars Akoğlu

Dr. Aybars Akoğlu

DAR KADRO BÜYÜK HATALAR


Ligin en düşük bütçeli takımı olmasına rağmen sezona Mustafa Denizli’nin yönetiminde müthiş bir başlangıç yapan Altay, üç hafta üste kaybederek ligin sürpriz ve tat veren takımı olmaktan uzaklaştı. Bana göre bu ivme kaybetmede en önemli neden dar kadro yapılanması ve Türk statüsünde oyuncu oynatma zorunluluğunda bu rotasyonu yapabilecek süper lig kalitesinde oyuncu eksikliği. 

Başarılı olduğu ilk haftalarda neredeyse sabit bir onbir oluşturmayı başarmışken sakat oyuncuların artması her hafta Mustafa Denizli’ye farklı bir onbir kurma zorunluluğu oluşturuyor.  Neredeyse küçükken mahalle maçlarında sahaya kim gelir oynar misali Altay da mecburen sakat olmayan oyunculardan bir onbir kurmaya çalışıyor ve bunun sonucunda kadro istikrarsızlığı oluşuyor. 

Bana göre takımın en potansiyelli oyuncularından biri olan Martin Rodriguez’den sonra bir diğeri olan Naderi’nin sakatlanması en az dünkü yenilgi kadar büyük bir kayıp. Naderi’nin darbesiz sakatlanması açıkçası uzun süreli bir sakatlık açısından korkuttu beni. 

Kadro yetersizliğinden maça sol açıksız başlayan Altay’ın Naderi’nin oyundan çıktıktan sonra bu alanda büyük zaaflar vermesi Mustafa Denizli’ye sonraki maçlar için büyük sorumluluk veriyor. 

Dünkü maç bana göre ligin şu ana kadar en kötü maçıydı. Malatya takımı çok etkisiz olsa da Altay’ın bireysel hatalarından faydalanıp maçı kazanmayı bildi. Altı oyuncusu yani takımın yarısından çoğunun alt ligde ancak beşinci olabilmiş bir kadronun oyuncusuyken, kontrataktan gol yemek maçın kırılma anı oldu. Bu anda takımın stoperleri rakip altı pasta gol için pusuya yatmışken Pinares’in orta yapmak yerine sorumsuzca fantezi gol araması takımın kontra yemesine sebep oldu ve en azından bir puan çıkabilecek maç kaybedilmiş oldu. 

Alt liglerde nedense her yıl bu dönem Altay kulübü kaos yaşamış ve ligde yara almıştı. Bu ligin bu ortamı kaldırması mümkün değil. Benim adıma bu yıl ligi 16. bitirebilmek en az geçen yılki şampiyonluk kadar değerli. O sebeple Altay camiasının bu kaosa fırsat vermemesi ve takımda bu kadar eksik oyuncu varken kenetlenmesi çok önemli. Ayrıca içerdeki Karagümrük yenilgisini deplasmanda kazandığımız Alanya ve Rize maçları ile telafi ettiğimizi düşünüyorum. Ayrıca Beşiktaş galibiyeti bir bonustu. İç sahadaki maçlarda taraftarı ile bütünleşecek Altay eksik oyuncu ve dar kadrosuna rağmen ligde hedefine ulaşacaktır. Hele ki Altay Alsancak Stadında oynamaya başladığında...

Önceki ve Sonraki Yazılar