Dr. Aybars Akoğlu

Dr. Aybars Akoğlu

Hayvanların Tiyatrosu

Bugün 23 Nisan. Yüce Önder Atatürk’ü yeryüzünde tarih boyunca diğer liderlerden farklı kılan, en özel günlerden bir tanesi. Onun, çocuklara armağan ettiği bayram. Bugün birçok makam, sembolik olarak kısa süre de olsa çocuklarımıza devredilecek. Birçok makamın keşke hep çocuklarca yönetilmesi dileklerinizi duyar gibiyim. Eminim dünyayı yöneten çocuklar olsaydı, çok daha mutlu bir yerde yaşıyor olurduk. 

Bugün, ben de köşemi, 10 yaşında 4.sınıf öğrencisi oğlum Utku Akoğlu’na devrediyorum. Boynuz kulağı geçermiş. Ödev için yazdığı öyküsünü sizlerin de hoşuna gideceği düşüncesi ile paylaşıyorum. 

Ülkemizden çok uzak bir yerde hayvanlar ülkesi diye bir ülke varmış. Bu ülkedeki bütün hayvanlar mutlu yaşarmış. Ormandaki yeşillikler kuşların cıvıltısı o kadar güzelmiş ki anlatamam. Bir gün ormana bir aile taşınmış. Aile ormana küçük bir kulübe yapmış. Hayvanlar bunu sorun etmemiş çünkü yuvaları herkese açıkmış. 1 ay sonra bu aile tanıdıklarını ve arkadaşlarını çağırmış. Ve onlar da kendininkileri diye diye ormanda çok fazla insan taşınmış. İnsanlar etrafa çöp atmış her yeri kirletmiş binalar fabrikalar diye diye normal bir şehirden farkı kalmamış. Nehirleri kirletince balıklar ölmüş ağaçları kesince hayvanların evleri yıkılmış. Hayvanlar onları ne kadar uyarsa da insanlar hayvanları hiç dinlememiş. Bundan rahatsız olan hayvanlar bir araya toplanmış ve bir konuşma yapmışlar.

‘Biz Bu insanları ne yapacağız her yeri çöp ve pislik içinde bıraktılar. Bunlara bir ders vermemiz gerekiyor. Yoksa böyle giderse hem onların hem de bizim hayatımız tehlikeye girecek’ demiş aslan.

‘Ben çok korkuyorum’ dedi yavru sincap

‘Balıklar ölünce artık ayılar yemek bulamadığı için bizim balımızı yiyorlar’ dedi arılar

‘Ailemi maalesef ki bir orman yangınında kaybettim’

‘Evet, gördüğünüz gibi birçoğunuzun sorunları var buna bir dur demek için bir fikri olan var mı’ dedi aslan

Bence bir sürü reklam yapalım böylece insanların ilgisini çekebiliriz demiş eşek

Bence rica edelim böylece durdurabiliriz dedi kedi

Bence bir tiyatro yapalım bu insanların dikkatini çeker demiş domuz

Evet, en iyi fikirler bunlar bir oylama yapacağım dedi aslan

Kedi diyenler 1 2 3 4

Eşek diyenler 1 2 3 4 5 

Domuz diyenler 1 2 3 4 5 6 7

Tamam, domuz kazanmış demek ki bir tiyatro yapacağız hadi o zaman hiç oyalanmadan başlayalım

Provalar, kostümler, dekorlar derken aylar almış en sonunda büyük gün gelmiş. Bütün, hayvanlar çok heyecanlıymış. İlk,  kedi gelmiş ve yere içeceğini atmış ve demiş ki bir taneden bir şey olmaz. Sonra bütün herkes yere çöp atmış ve her yer çöp olmuş 2. Perde de ördekler ağaçları kesmişler oksijen azalmış 3. Ve son perdede ise herkes baygın ve her yer çöp içinde sürünüyorlarmış ve domuz demiş ki işte böyle devam ederseniz dünya bu hale gelecek. Herkes ayakta alkışladı adeta herkes bayılmış gibi görünüyordu. Tiyatroyu izleyen bütün insanlar artık doğayı koruyacağına ve zarar vereni de uyaracağına söz vermiş. Son.

Önceki ve Sonraki Yazılar