NEDEN İMAMOĞLU İLE UĞRAŞILIYOR?

Bir haftadır İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 3 aylık hapis cezası ve siyasi yasak konuşuluyor.  Öyle ki, yargı kararının açıklanması öncesi ve sonrasında tüm siyasi partiler ve yetkililer adeta bir nevi teyakkuz halindeymiş gibi Ankara’da ve İstanbul’da olağan dışı hareketlilik yaşandı.  Yurt içi ve dışı programlar iptal edildi, İBB binası önü miting meydanı haline geldi, yargı kararından bir gün sonra miting yapıldı, söz konusu karar eleştirildi, geçmiş dönemlerde Sn. Cumhurbaşkanına verilen yargı kararıyla benzerlikler kuruldu. Miting sırasında yaşananlar ve mitingde yapılan konuşmaların satır aralarında mesajlar verildi, bu mesajlardan anlamlar çıkarıldı. Hala yaşananlar medyada tartışılıyor, sokakta konuşuluyor.

Dahası da var, bu hafta da İBB’de terör soruşturmasına esas oluşturabilecek müfettiş raporu İstanbul Savcılığına ulaştırıldı. Anlaşılan siyasi yasak kararı yeterli görülmüyor ki, bir de terörle irtibat ve iltisak adıyla yeni bir soruşturma ve yargılama sürecine ihtiyaç var. Biliyorsunuz terör irtibat ve iltisak iddiasıyla insanları suçlamak ve hatta cezalandırmak o kadar kolay hale geldi ki; yedi sülalenizden birisi teröre konu bir şey yapmışsa, yapmasına bile gerek yok, HTS kayıtlarında birliktelik varsa, aynı baz istasyonunda sinyal alınıp veriliyorsa, o konunun dönüp dolaşıp sizi bulması yargılanma için fazlasıyla yeterli bir şüphe ve cezalandırma için somut bir delile dönüşebilir. Bu örnekte muhtemelen İBB’de çalışan personel-ler üzerinden Sn. İmamoğlu için teröre yardım ve yataklık etme iddiasıyla dava açılacak demektir. 

Sevgili Dostlar;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu hakkında yaşanan bu olaylar yakın ve uzak arkadaş çevresinde gündeme gelince kişisel olarak bazı sorular soruyorum. Aldığım cevaplar, Sn. İmamoğlu ile neden uğraşıldığının kanıtı niteliğinde.

  1. Önümüzdeki seçimde aday olacak kişi CHP’li olacak değil mi?

Cevap: Evet

  1. Yüzde 99 ihtimalle üç aday var değil mi, Sn. Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu.

Cevap: Evet

  1. Marmara, Ege, Akdeniz veya kısaca Ankara’nın batısında yani batı cephesinde CHP ve İYİ Parti seçmeni Cumhurbaşkanı adayı olarak partilerinin göstereceği adaya oy verirler mi?

Cevap: Evet, yüzde 99-100 verirler. Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu fazla fark etmez?

  1. Gelelim, Şark cephesine, Karadeniz’de Sn. Erdoğan’ın oyunu kim böler?

Cevap: Kesinlikle İmamoğlu böler, adam Trabzonlu, ara sıra bölgeye gidip geliyor.

  1. Güneydoğuda yukarıdaki adaylardan hangisi daha fazla oy alır?

Cevap: Sn. Kılıçdaroğlu oy alsa da İmamoğlu çok daha fazla oy alır, fırsatını bulduğunda Diyarbakır’a, Van’a, Mardin’e boşuna gitmiyor herhalde.

  1. Bu seçimde en az 6-7 milyon genç seçmen oy kullanacak, bir o kadar hatta daha fazlası 30-40 yaş arası seçmen var, sizce en fazla kime oy verirler?

Cevap: Elbette ki, İmamoğlu’na daha fazla oy verirler, adam genç, yakışıklı, ağzı laf yapıyor, önünde daha siyaseten uzun yıllar var.

  1. Adaylar arasında daha önce Sn. Erdoğan’ı yenen var mı?

Cevap: Var, her ne kadar İBB yerel seçimi olsa da özellikle iptal edilen seçimden sonraki İBB seçiminde Sn. Erdoğan ve Sn. İmamoğlu yarışmıştı.

  1. Adaylar arasında tüm seçmen gruplarına birlikte hitap edebilen, yani muhafazakâr, milliyetçi, seküler ve Kürt seçmene hitap edebilen, Cuma namazı kılıp, sahura kalkan, camide Yasin okuyabilen, anası baş örtülü, babası emekli imam, eşi modern kim var?

Cevap: İmamoğlu.

  1. Siyasette realite nedir, siyasette amaç nedir?

Cevap: Oy almak için yapılır, satılamayan malın değeri olmadığı gibi oy alamayan kişi siyaseten ileriye gidemez, çok iyi teknisyen olsa bile.

  1. O halde sizce Ekrem İmamoğlu ile neden bu kadar uğraşılıyor?

Cevap: Yukarıdaki nedenlerden dolayı?

  1. Sizce bu saatten sonra Altılı Masa ne yapar?

Cevap: Aday Kılıçdaroğlu gibi görünüyor.

  1. Bu durumda ne olur?

Cevap: İmamoğlu Sn. Kılıçdaroğlu için sahada çalışırsa rahat kazanırlar, yoksa maç uzayabilir.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar