Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

Gençler seçim sizin!

AKP iktidarı istediği tarzda yeni kuşaklar yetiştirmek amacıyla eğitim sistemiyle istediği gibi oynama yaparken, üniversitelere müdaheleler olurken, seçilmiş rektörler değil de iktidara yakın isimler atanırken maalesef gençliği kaybetti...
Aslında Gezi döneminde çakılmıştı kıvılcım. Millet tam ümidini kesmişken, bu gençlik Asosyal derken, onlar indiler meydanlara.
“Benim yaşam tarzıma, alışkanlıklarıma, dinime, dilime, ağacıma, yeşilime, ormanıma, özgürlük anlayışıma, demokrasi talebime dokunamazsınız” dediler.
Milyonlarca gencin neden sokağa indiğini asla kendi içinde sorgulamayan iktidar, meseleyi faiz lobisi ve dış güçlere bağlayarak, baskı politikalarını daha da artırdı.
Çözüm yolu için gençleri dinleyerek onların taleplerini karşılamak yerine, her alanda baskılamayı, yasaklamayı hatta cezaevine göndermeyi tercih etti.
Gözlerinin içine baka baka, rektör seçimlerinde birinci olanın yerine sonuncuyu atadı. Yetmedi seçimi kaldırarak kendilerine en yakın olanları atamaya başladı.
Eğitim sistemleri deseniz hak getire.
Bilimden, bilimsellikten uzak, adeta bir deneme tahtasına dönen sistem ve liyakat hiçe sayılarak yapılan atamalar...
“Dindar ve Kindar Nesil” yetiştirmek için, kendinden olmayanları kendi belirledikleri kalıpların içine zorla sokma emrivakileri...gibi yüzlerce örnekle açıklayabileceğimiz bu başlıklar, gençliği AKP’den kopardı.
Erdoğan’ın mitinglerine bakın; yığma kalabalıkların dışında, gençliğin olmadığını göreceksiniz.
Evet gençlik özgürlük, demokrasi ve ‘Nitelikli’ eğitim istiyor bu nedenle de AKP’nin söylemlerinden çok uzaklar...
Meydanlara gençliği büyük kalabalıklarla çekebilen sadece İnce’yi görebiliyoruz.
Sayısal bir çoğunluğun yanında aktif, ne istediğini bilen, heyecanlı, arzulu bir kalabalık.
Muharrem İnce mitinglerde tarafsız konuşuyor.
Bu arada meydanda da CHP’nin özlenen gençliği ya da gençlik örgütleri eski günlerine dönüyor diyebiliriz. Tabiki meydanda sadece CHP’li gençler yok. Özgürlük ve demokrasi talebi olan, Kürt , Türk, Alevi, Sünni, türbanlı, türbansız her kesimden genç var.
Türkiye’de yeni kuşak olarak değerlendirilen ‘Y kuşağı’ kavramına mensup gençlerin en temel özelliklerinin başında teknoloji geliyor.
Bilgisayar, internet ve özellikle sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullanıyorlar böylece de Asosyal ve Apolitik olmaktan çoktan çıktılar.
Tabi böyle bir gençlik sorgulayan araştıran eleştiren bir Y kuşağı yarattı. Özgürlüğüne de düşkün olan bu gençlik otoriter ve baskıcı lider ya da toplumdan rahatsızlık duyuyor.
Muharrem İnce gençlere özgürlük, iş, fabrika, nanoteknoloji vadederken, Erdoğan’ın “Millet Kıraathaneleri açacağız, çay kek ücretsiz olacak” söylemleri gençler tarafından ti’ye alınıyor!
Gençlere sunulan iki proje: Fabrika mı?
Kıraathane mi?
Ey gençler seçim sizin!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar