Bu nasıl vekil

Metin Yavuz AKP, Aydın milletvekili.
AKP genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un akrabası…
Geçen dönem CHP’den Söke Belediye Başkanı olan Süleyman Toyran’ın ortağı. Vs. Vs….
Kardeşi; Çetin Yavuz!
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi olarak 7 gün gözaltında tutuldu.
2014’te yapılan yerel seçimlerde Söke Belediye Başkan Adayı olan AKP’li Metin Yavuz’un slogan olarak ‘Gülen Adam’ ifadesini kullandığı ortaya çıkmıştı.
Yavuz, adeta "biz Fetö der, PKK der halkın bize vermediği yerlerde belediyelere kayyum atayarak buraları alırız " diyor ve ekliyor; “İşinize gelirse. Bizim demokrasi anlayışımız bu”
Kimse de sormuyordu; “o zaman seçime niye gidiyorsunuz?”
AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un şaibelerle dolu geçmişi hep tartışma konusu oldu. AKP’li milletvekilinin hakkındaki iddialar, son derece kabarık sicili, partili partisiz herkes tarafından ‘Bu nasıl milletvekili?’ sorusunu sorduruyordu.
Yavuz, aynı zamanda EGE MED hastanelerinin sahibi…
Hatırlayın; Aydın valiliği Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin fakir ve çaresiz hastalara bakım yapmasını yasaklamıştı. Gariban, fakir hastalar bir süre sahipsiz kalmıştı.
AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un kurucusu olduğu Söke Özel Ege Med Hastanesi, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurt dışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin yaptırmasının zorunlu olduğu “COVID-19 PCR testi numune alım noktası” ilan edildi.
Bu işlemin fiyatı kişi başına 250 lirayı buluyor.
Ne güzel ballı değil, çoko ballı kıyak…
Konuyla ilgili AKP’li Yavuz, hastanesinin ‘gerekli şartları sağladığı için' listeye alındığını belirtiyordu.
AKP’li Metin Yavuz’un siyaset sahnesinde olduğu kadar ticari yaşantısında da çok sayıda skandal bulunuyor.
Yavuz, firmasını devrettikten sonra tazminat hakkı bulunan personellerin alacağını taksite bölüp senet vermişti. Buna rağmen borcunu ödemeyen Metin Yavuz’u eski personelleri CİMER’e şikayet etmişti.
AKP Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım yönetimini görevden aldırdı.
Onun yerine yazlıktan kapı komşusu ve her gün sabah sporu yapınca selfi çekildiği Bilhan Menderes'in eşini İlçe Başkanı olarak atattı.
He türlü izinleri alınan çırçır fabrikalarının kapatılmasının ardında Metin Yavuz’un ismi olduğu konuşuluyor.
Danıştay fabrikaların faaliyetlerine devam etmeleri yönünde karar vermesine rağmen, Vekil Yavuz'un nedense bu 5 fabrikanın yeni pamuk sezonunda da açılmasına engel olduğu iddia ediliyor.
AKP Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz’a ait olan ve 2018 yılında Kahyağulları Otomotiv A.Ş.’ye devredilen Mimar Otomotiv’den tazminat alacağı bulunan eski personeller, mağduriyetlerini CİMER yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıyarak yardım istemişti.
31 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesi, Efeler ’de görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz konuşması sırasında muhtarların dilenciden beter olduklarını söylemiş ve büyük tepki toplamıştı.
Metin Yavuz, toprağını savunan köylü kadınlara da hakaretler yağdırmıştı.
AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Kurban Bayramı kutlama programı nedeniyle gittiği Aydın’ın Karacasu ilçesinde de skandal ifadeler kullanmıştı.
Karacasu’da partililer ile bayramlaşan Yavuz, gündemden düşmeyen jeotermal ile ilgili açıklamalarda bulunarak köylü kadınlara hakaret etmişti.
Yavuz’un Kızılcaköylü kadınlar hakkında kullandığı ‘bır bır’ konuşuyorlar. Allah’ın verdiği zihni zekayı çalıştırmamız gerekiyor” gibi ifadeler vatandaşlar tarafından da büyük tepkiyle karşılanmıştı.
AKP MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, katıldığı toplantıda Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar’a da hakaret etmişti.
Kendisi yerine azalarından birini vekaleten gönderen Muhtar Muharrem Kaçar’a tepki gösteren AKP’li Metin Yavuz, “Muhtar nerede, baca mı yapıyor? Dengesiz, terbiyesiz, dangalak…” ifadelerini kullanmıştı.
Son yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı'nın AKP’li Belediye Meclis Üyesi Adayı Oğuz Atabay seçim çalışmasına katılmak üzere ofise geldi. İddiaya göre seçim ofisinde Atabay ile AKP’li Yavuz’un fotoğrafçısı bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştı. Olayı duyan Yavuz'un polisleri çağırarak Atabay'ın uzaklaştırılmasını istediği öne sürüldü. Atabay'ın iki polis nezaretinde seçim ofisinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
Yavuz, mavi kravatı nedeniyle İmamoğlu’na Yunan göndermesi yapmıştı…
Söke vergi dairesinde bir memura annesi dahil, hakaretler yağdırmaktan çekinmemişti.
Aydın'daki ofisine çağırttığı Aydın Valiliği YİKOB çalışanının boğazını sıktı ve danışmanı tarafından dövüldü. Yetiştirme Yurdunda büyüyen memur saldırı nedeniyle Vekil Yavuz'u CİMER'e şikayet etti
AKP Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz'un Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu’na yönelik “Hanımefendidir, annedir, şudur budur ama kendisinin bu kimliğe uygun hareketi yok” sözlerine tepki yağmış, yediden yetmişe herkes Metin Yavuz’u kınamıştı.
Gelelim bir başka isme; Durmuş Tuna; Gazeteci… Gazete Gerçek’in yöneticisi. CHP’li…
Tuna, bir süre önce ilginç bir paylaşım yaptı. Paylaşım şöyleydi: “AKP Aydın Milletvekili AKP karşıtı yayınlarıyla bilinen Sökeli gazetecinin 50 bin TL. Banka kredi borcunu acaba neden ödemiş olabilir”
Bu paylaşımdan sonra ortalık karıştı.
Haber Aydın gazetesi olayla ilgili şu haberi yaptı: “Bu iddia AKP’yi karıştıracak! Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın teşkilatını derinden sarsacak bir iddia gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un yine kendi partisinden Aydın Milletvekili olan Mustafa Savaş aleyhinde yazı yazması için bir gazeteciye ödeme yaptığı öne sürüldü.
Zaman zaman aralarında çekişme olduğuna yönelik iddialar gündeme gelen Metin Yavuz ve Mustafa Savaş ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi
.
Söke’de yaşayan ve Söke’de işletmeleri bulunan Metin Yavuz’un, yine Söke’de yaşayan bir gazeteciye Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş aleyhinde yazı yazdırmak için yüklü miktarda ödeme yaptığı öne sürüldü. Mustafa Savaş’a yönelik yazı yazması için gazeteciye ödeme yaptığı söylenen Metin Yavuz’un gündeme gelen iddialarla ilgili yapacağı açıklama merak konusu oldu. Dekontların üzerinde ise ‘Metin Yavuz teslimatı’ yazması dikkat çekti.”
Oysa; Yavuz, Aydın’da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, birlikte Söke’de esnaf ziyaretinde bulunmuş Savaş’a oy istemişti. İşin en ilginç tarafı ne biliyor musunuz?
Durmuş Tuna, “yazma” dese bile Mustafa Savaş’ın aleyhine zaten yazacaktı.
Hep derim; hayranım AKP’lilerin zekasına!..
Bu durumda, ileri zekâlılığa(!) bir örnek değil mi? Sen zaten Savaş’ın aleyhine yazan ve yazacak olana, yine Savaş’ın aleyhine yaz diye 50 bin TL ver…
Kamera şakası gibi…

Önceki ve Sonraki Yazılar