Halkın Kurtuluş Partisi’nden, Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi, sahte diplomalı Pehlivan Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hiçbir bankacılık eğitimi olmadığı halde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı yapan Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atanması Ülkemizde tansiyonu yükseltmişti. 

Yerlikaya'nın yaklaşık diğer üç yerden daha aldığı maaşlarının yanına ek olarak 12 bin 500 TL maaşla bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Vakıfbank'ta görev yapacak olması ayda 2 bin küsürle gece gündüz çalışan insanlarıntepkisini çekti.

İşte Yerlikaya hakkında yapılan suç duyurusu;

ANKARACUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

SUÇ DUYURUSUNDA 

BULUNAN​​​:HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞI

​​​​ Karanfil Sokak No:24/15 Kızılay/ANKARA

VEKİLLERİ​​​:Av. Metin BAYYAR - Av. Ayhan ERKAN - Av. Ali Serdar ÇINGI

​​​​Av. Tacettin ÇOLAK - Av. Sait KIRAN - Av. Azime Ayça OKUR

​​​​Av. Halil AĞIRGÖL - Av. Pınar AKBİNA - Av. Doğan ERKAN 

​Kocatepe Mah. Meşrutiyet Cad. Hatay Sk. No: 4/9

Kızılay/Çankaya/Ankara

ŞÜPHELİLER​​:1. HAMZA YERLİKAYA

​​​​  2. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

​​​​  3. GAZİ ÜNİVERSİTESİNİN SUÇ TARİHİNDEKİ REKTÖRÜ

​​​​  4. GAZİ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

 YÜKSEKOKULUNUN SUÇ TARİHİNDEKİ MÜDÜRÜ

 5. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİNİN SUÇ

 TARİHİNDEKİREKTÖRÜ

 6. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BURDUR

 EĞİTİM FAKÜLTESİNİN SUÇ TARİHİNDEKİ DEKANI

7. SAKARYA ÜNİVERSİTESİNİN SUÇ TARİHİNDEKİ

 REKTÖRÜ

 8. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE

 SPOR BÖLÜMÜNÜN SUÇ TARİHİNDEKİ DEKANI

9. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE

 SPOR BÖLÜMÜNÜNSUÇ TARİHİNDEKİ YÜKSEK LİSANS

 SORUMLU ÖĞRETİMÜYESİ

10. MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI SIRASINDA GÖREVDE OLAN

YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ

11. SUÇ TARİHİNDEKİ TBMM BAŞKANI

12. SERMAYE PİYASASI KURULU ÜYELERİ

13. SUÇA KARIŞAN VE İSMİ TESPİT EDİLECEK DİĞER

KİŞİLER

SUÇ​​​​:RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK (TCK M. 204)

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK (TCK. M. 158/e)

​​​​ 5411 SAYILI BANKACILIK KANUNUNA MUHALEFET

(M. 8,22,23, 25)

 ​​​​ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA (TCK M. 257)

SUÇ İŞLEME AMACIYLA ÖRGÜT KURMA (TCK M. 220, 221)

SUÇ TARİHİ​​:1995-1996 ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN SUÇ 

DUYURUSUNDABULUNDUĞUMUZ GÜN İTİBARİYLE HALEN DEVAMETMEKTEDİR.

AÇIKLAMALAR​​:

A-OLAY:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vakifbank-yonetimine-atanan-hamza-yerlikaya-universiteyi-sahte-diplomayla-bitirmis-283988h.htm

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/vakifbank-yonetim-kuruluna-atanan-yerlikayaya-resmi-belgede-sahtecilikten-dava-acilmis-5872914

https://t24.com.tr/haber/vakifbank-yonetimine-atanan-yerlikaya-diplomada-sahtecilik-suclamasiyla-hakim-karsisina-cikmis,884077)

https://dokuz8haber.net/gundem/vakifbank-yonetim-kurulu-uyeligine-atanan-yerlikaya-diplomada-sahtecilikten-yargilanmis/

https://tele1.com.tr/bir-diploma-usulsuzlugu-iddiasi-daha-vakifbank-yonetimine-atanan-guresci-yerlikaya-sahte-diplomadan-mahkemelik-olmus-176089/

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vakifbank-yonetimine-atanan-hamza-yerlikaya-universiteyi-sahte-diplomayla-bitirmis-283988h.htm

https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/06/13/hamza-yerlikaya-kimdir-hamza-yerlikaya-nereli-kac-yasinda-hayati/5

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/erdoganin-basdanismani-hamza-yerlikaya-vakifbankta-gorevlendirildi-1744720

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=23&p_sicil=6411

https://tele1.com.tr/hamza-yerlikayanin-kac-tane-maas-alacagi-ortaya-cikti-176573/

1.Şüpheli Hamza Yerlikaya yukarıda linkleri verilen haberlere göre KAP’tan verilen bilgi doğrultusunda 12 Haziran 2020 tarihindeVakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

2.Hamza Yerlikaya aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerini yürütmektedir. Bu atamayla birlikte bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve sporcu şeref aylığının yanında böylelikle 4’üncü maaşını Vakıfbank’tan alacaktır.

3.Bu haberin hemen ardından Türkiye Gazetesinin arşivinden çıkarak gündeme gelen suça neden olan olayların başlangıcı ise şüpheli Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu, gerçekte ortaokul mezunu olduğu, sahte lise diploması ile yüksekokula kayıt yaptırdığı ve bu nedenle Resmi Belgede Sahtecilik suçlaması ile Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığıdır.

Tarafımızca gazete haberinde sözü edilen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinin dosyasını avukat sıfatıyla Avukatlık Kanunun verdiği yetkiye dayanarak yaptığımız incelemede Şüpheli Hamza Yerlikaya’nın Mülga 765 sayılı Türk Ceza Kanunun dördüncü faslında düzenlenen TCK 355 atfıyla 356. Maddeden yani mer’i TCK’da Resmi Belgede Sahtecilik diye adlandırılan suçtan diplomasının sahte olduğu tespit edilmekle hüküm giydiği, bu kararın ertelendiği görülmüştür. 22.02.2001 tarih ve 1999/162 Esas-2001/32 Karar sayılı dosya Savcılığınızca 7. Ağır Ceza Mahkemesinden istendiğinde bu durum açığa çıkacaktır.

4.İlkokuldan mezun olunduğunda öğrenciye diploma değil mezuniyet belgesi verilir, bu belge ile ortaokula kayıt yaptırılır ve öğrencinin ilkokuldaki dosyası diploması ile birlikte kaydının yapıldığı ortaokula gönderilir. Aynı şekilde ortaokuldan mezun olduğunda da mezuniyet belgesi ile liseye kaydı yapılır ve dosyası ortaokul idaresince kayıt yaptırdığı liseye gönderilir. Bu durum üniversite kaydında da aynı bu şekilde olur. Yani öğrenci diplomasını hiç görmez bile bu süreçte.

İmrahor Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduğuna dair düzenlenen lise diploması sahte olduğuna veGazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Rektörlüğü ve Müdürlüğüne gelen dosyası olamayacağına göre her şeyden önce bu yüksekokula kaydı nasıl yapılmıştır? Şüpheli hakkında kaydı silinmek, sahte resmi evrak vermek suçundan ötürü disiplin soruşturması, okuldan kaydının silinmesi vb. herhangi bir işlem yapılmamış mıdır?

5.Şüpheli, gazete haberlerinde belirtildiği ve bizim de bizzat dosyasında gördüğümüz üzere yaptığı savunmasında ortaokul mezunu olduğunu, lise mezunu olmadığını, yüksek tahsil yapmadığını, kendisine gelen kişilerin biz bunu hallederiz diyerek kendisine İmrahor Endüstri Meslek Lisesi mezunu olduğunu gösterir sahte diplomayı getirdiğini,  Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokuluna, bu sahte lise diploması ile kayıt yaptırdığını savunmuştur. Ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden lisans ve Sakarya Üniversitesinden Yüksek Lisansını tamamladığı görülmüştür. Bakınız:

https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/06/13/hamza-yerlikaya-kimdir-hamza-yerlikaya-nereli-kac-yasinda-hayati/5

“Aslen Sivaslı olan Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976'da İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdu. “Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden “mezun olan Yerlikaya, Sakarya Üniversitesi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.”

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=23&p_sicil=6411

“Özgeçmiş

“Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976'da İstanbul Kadıköy'de doğdu. Babasının adı Mustafa, “annesinin adı Emine'dir.

“Sporcu; Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor “Bölümünü bitirdi.”

https://www.akparti.org.tr/ak-kadro/milletvekilleri/23-donem/sivas/hamza-yerlikaya/

AKP’nin kendi internet sitesinde milletvekillerinin tanıtıldığı bölümde ise eğitimi şu şekilde belirtilmiştir;

“Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976'da İstanbul Kadıköy'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Emine'dir. Sporcu; Lise mezunu.” 

Görüleceği üzere TBMM’deki ve partisi AKP’deki eğitim bilgileri bile birbirini tutmamaktadır.

B-SUÇ NİTELEMELERİ:

1.HAMZA YERLİKAYA BAKIMINDAN:

Resmi Belgede Sahtecilik (TCK m. 204)

Yukarıda sözü edilen 7. Ağır Ceza Mahkemesinin22.02.2001tarih ve 1999/162 Esas-2001/32 Karar sayılı dosyasındaki Gerekçeli Karardan anlaşılacağı üzere Şüpheli ortaokul mezunu olduğunu, lise diplomasının sahte olarak düzenlendiğini itiraf etmiş ve hüküm giymiştir. Bu sahte diplomayı kullanarak yüksekokul, lisans ve yüksek lisans diplomaları almıştır. Bu diplomaları da milletvekilliği seçimlerinde kullanmış, Yüksek Seçim Kuruluna sunmuş, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olmuş ve en son da Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olmuştur.

TCK m. 204, seçimlik hareketli bir suç düzenlemesi olup, bu seçimlik hareketlerden biri de Resmi Belgenin kullanılmasıdır. (TCK m. 204/1)

TCK m. 204/2 uyarınca bu resmi belgeyi kullanan kamu görevlisi ise suçun ağırlaştırılmış hali ile 3 yıl ile 8 yıl arasında değişen hapis cezası ile cezalandırılır. Milletvekilliği, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı bir kamu görevi olmakla şüpheli hakkında bu maddeden soruşturma açılarak kamu davası açılması gerekir.

Hem mülga 765 sayılı TCK’da hem de mer’i 5237 sayılı TCK’da bu suç Kamu Güvenine Karşı işlenen suçlar kapsamında yer almaktadır. Amaç toplumun korunmasıdır. Suçun hukuki konusu Zarar ve aldatma olup, kamuyu aldatarak fiilin işlenmesinden kamunun ve kişilerin zararına bir sonuç doğması gerekir. Burada şüpheli bakımından her iki unsur da gerçekleşmiş bulunmaktadır. Yüz kızartıcı suçlardandır. Ancak kasten işlenebilir.

5411 SAYILI BANKACILIK KANUNA MUHALEFET M. 8,22,23,25

Bankacılık Kanununa göre Yönetim Kurulu Üyesi olabilmek için aranan şartlar 8. 22, 23 ve 25. Maddelerde düzenlenmiştir. Bu maddelere şöyledir:

“Kurumsal Yönetim

“Yönetim Kurumsal yönetim ilkeleri

“Madde 22 —Kurumsal yönetime ilişkin yapı ve süreçler ve bunlara ilişkin ilkeler Sermaye Piyasası Kurulu ile kuruluş birliklerinin de görüşü alınarak Kurul tarafından belirlenir.

“Yönetim kurulu Madde 23 — Bankaların yönetim kurulları genel müdür dahil beş kişiden az olamaz. Genel müdür, bulunmadığı hallerde vekili, yönetim kurulunun doğal üyesidir. Bu Kanunda genel müdür için öngörülen şartlar, yönetim kurulu üyelerinin yarıdan bir fazlası için de aranır. MURAHHAS ÜYELERİN GENEL MÜDÜRDE ARANAN ŞARTLARI TAŞIMALARI ZORUNLUDUR.YÖNETİMKURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLENLER VE HERHANGİ BİR NEDENLE BOŞALMA HÂLİNDE GÖREVLENDİRİLENLER, BU MADDEDE ARANAN ŞARTLARI TAŞIDIKLARINI GÖSTEREN BELGELERLE BİRLİKTE YEDİ İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE KURUMA BİLDİRİLİR. Genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı görevleri aynı kişi tarafından icra edilemez. Yönetim kurulu üyelerinin bu Kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen şartları taşıması gerekir.

“Kurucularda aranan şartlar

“Madde 8 —Bankaların kurucu ortaklarının;

….

“d) Taksirli suçlar hariç olmak üzere affa uğramış olsalar bile mülga 765 sayılı Türk Ceza Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca ağır hapis veya beş yıldan fazla hapis, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca üç yıldan fazla hapis cezasıyla cezalandırılmamış olması veya mülga 3182 sayılı Bankalar Kanununun, bu Kanunla yürürlükten kaldırılan 4389 sayılı Bankalar Kanununun, bu Kanunun ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun ve ödünç para verme işleri hakkında mevzuatın hapis cezası gerektiren hükümlerine muhalefet yahut MÜLGA 765 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU, 5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU VEYA DİĞER KANUNLAR UYARINCA basit veya nitelikli zimmet, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, SAHTECİLİK, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, karapara aklama veya Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile Devlet sırlarını açığa vurma, Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, yabancı devletlerle olan ilişkilere karşı suçlar, vergi kaçakçılığı SUÇLARINDAN VEYA BU SUÇLARA İŞTİRAKTEN HÜKÜMLÜ BULUNMAMASI,

“…

“ f) İŞİN GEREKTİRDİĞİ DÜRÜSTLÜK VE YETERLİLİĞE SAHİP OLMASI, …ŞARTTIR.

“Genel müdür ve yardımcıları

“Madde 25 —BANKA GENEL MÜDÜRLERİNİN HUKUK, İKTİSAT, MALİYE, BANKACILIK, İŞLETME, KAMU YÖNETİMİ VE DENGİ DALLARDA EN AZ LİSANS DÜZEYİNDE, MÜHENDİSLİK ALANINDA LİSANS DÜZEYİNDE ÖĞRENİM GÖRMÜŞ OLANLARIN İSE BELİRTİLEN ALANLARDA LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM GÖRMÜŞ OLMALARI VE BANKACILIK VEYA İŞLETMECİLİK ALANINDA EN AZ ON YILLIK MESLEKÎ DENEYİME SAHİP OLMALARI ŞARTTIR. GENEL MÜDÜR YARDIMCILARININ EN AZ YEDİ YILLIK MESLEKÎ DENEYİME SAHİP VE ASGARÎ ÜÇTE İKİSİNİN BİRİNCİ FIKRADA BELİRTİLEN ALANLARDA EN AZ LİSANS DÜZEYİNDE ÖĞRENİM GÖRMÜŞ OLMASI ŞARTTIR. BAŞKA UNVANLARLA İSTİHDAM EDİLSELER DAHİ, YETKİ VE GÖREVLERİ İTİBARIYLA GENEL MÜDÜR YARDIMCISINA DENK VEYA DAHA ÜST KONUMLARDA İCRAÎ NİTELİKTE GÖREV YAPAN DİĞER YÖNETİCİLER DE BU KANUNUN GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİNE TÂBİDİR. GENEL MÜDÜRLÜĞE VE YARDIMCILIKLARINA ATANACAKLARIN, BU MADDEDE ARANAN ŞARTLARI TAŞIDIKLARINI GÖSTEREN BELGELERLE BİRLİKTE KURUMA BİLDİRİLMESİ ŞARTTIR. BİLDİRİMDEN İTİBAREN YEDİ İŞ GÜNÜ İÇİNDE KURUMCA OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRİLMEMESİ DURUMUNDA İLGİLİ KİŞİLERİN ATAMALARI YAPILABİLİR.

Maddelerden açıkça anlaşılacağı üzere bankada yönetim kurulu üyesi olabilmek için aranan şartlar 23. Maddenin atfı ile genel müdürde aranan şartlar ile aynıdır. Dolayısıyla hem yönetim kurulu üyesi olabilmek hem de genel müdür olabilmek için öncelikli olarak hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve dengi dallarda en az lisans düzeyinde, mühendislik alanında lisans düzeyinde öğrenim görmüş olanların ise belirtilen alanlarda lisansüstü öğrenim görmüş olmaları ve bankacılık veya işletmecilik alanında en az on yıllık meslekî deneyime sahip olmaları şarttır. Şüphelinin bu eğitim düzeyine sahip olmadığı açık olduğuna göre ve hatta 8. Madde f bendinde aranan düzenlemenin gerektirdiği dürüstlüğe sahip olmadığı, d bendinde düzenlenen lise diplomasının sahte olması sebebiyle Sahtecilik suçundan hüküm giydiği açık olduğuna göre Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atanması da mümkün değildir. 

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK (TCK.158/e)

Dolandırıcılık suçu TCK m. 157’de düzenlenmiş olup, hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilir demektedir. 158. Maddede düzenlene Nitelikli Dolandırıcılık suçu ise dolandırıcılık suçunun e bendinde düzenlendiği üzere Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak işlenmesi halinde 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunmasını gerektirir. Yukarıda Bankacılık Kanunun ilgili maddelerine aykırı olarak atanmakla ve oraya hileli hareketleriyle atanmakla bu suçu işlemiştir. Görevinin derhal düşürülmesi gerekir. Kamu Bankası olan bu bankadan almış olduğu her türlü ücretin iadesi kamu zararına sebep olması nedeniyle talep edilmeli, hakkında kamuyu zarara uğratmaktan ceza davası açılmalıdır.

Yine bu nedenlerle  milletvekilliği dahil tüm görevlerindeki işlemleri, imzaları geçersizdir yok hükmündedir. Bu nedenle geriye doğru hepsi araştırılmalıdır. Ayrıca kendisine yapılan tüm ödemeler ve varsa başka olanaklar örneğin araç, lojman vb giderler, yasal faiziyle geri alınmalıdır.

2.RECEP TAYYİP ERDOĞAN HARİÇ DİĞER ŞÜPHELİLER BAKIMINDAN

Sahte diplomayı kabul ederek hukuka aykırı şekilde kayıt yapan, diplomalar veren ve bu diplomaları kabul eden kişiler bakımından Resmi Evrakta Sahtecilik suçunun oluştuğu aşikârdır.

3.RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAKIMINDAN:

Kendisi de diplomasını sunamamış, bu nedenle hakkında Müvekkil Parti tarafından suç duyurularında bulunulan şüpheli Hamza Yerlikaya ile aynı “şaşırtıcı kaderi “taşımaktadır.

Öncelikle belirtelim ki Müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi, Tayyip Erdoğan’ın gerçek bir üniversite diploması bulunmaması ve sunduğu replikaların da birbirinden farklı olması sebepleriyle, 2015 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, Savcılığın işlem yapmaması üzerine de başvurusunu Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Anayasa Mahkemesinin de başvuru hakkında Kabul edilmezlik kararı vermesinin ardından konu 12 Temmuz 2019’da İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine taşıdılar. Dosya halen incelemededir. Kendisi ile aynı durumda, diplomasız bir kişiyi, diğer şüpheli Hamza Yerlikaya’yı önce Başdanışmanı yapmış, yetmemiş, aranan hiçbir şartı taşımamasına rağmen Vakıfbank’a Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Her ne kadar Yönetim Kurulu Üyeleri Sermaye Piyasası Kurulunca belirlense de Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Karar Organı ve Başkana bağlı olarak Kurul faaliyetlerini yürüten teşkilattan oluşmakla Kurul Karar Organı, biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere yedi üyeden oluşur. Kurul Başkanı, Başkanlık teşkilatının da başıdır. Başkan, ikinci başkan, başkan vekili ve üyeler, Cumhurbaşkanınca atanır. Dolayısı ile bu atamanın haksız ve hukuksuz bir şekilde Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan’dan bağımsız ve habersiz, onayı olmadan yapılmış olması hayatın olağan akışına aykırıdır.

Bu atama hükümsüzdür, yoklukla maluldür. Yukarıda Hamza Yerlikaya için atfettiğimiz suç nitelemeleri aynı nedenlerle Recep Tayyip Erdoğan için de geçerlidir.

Hatta öyle ki bu kadar “tesadüf” gerçeğe aykırıdır. İddiamız odur ki bu sahte diploma işi örgütlü bir suçtur. Bu konuda derhal soruşturma açılmalı, Hamza Yerlikaya’ya diploma getirenlerin kimler olduğundan başlanarak genişletilmelidir. Bu konuda “Diplomasız” kitabı ile araştırmalarını bir kitap altında toplayan Ergün Poyraz dinlenilmelidir. Zira Recep Tayyip Erdoğan ve çevresinde bu şekilde evrakta sahtecilik ile kamu görevlerine getirilenlerin hiçbiri tesadüf olamaz. (Bakınız Ek-1, Ergün Poyraz’ın Diplomasız kitabından suretler)

Bu şekilde TCK m. 257’de düzenlenen Görevi Kötüye Kullanma suçu tüm unsurlarıyla oluşmuş bulunmaktadır. Zira TCK 257/1 şöyledir:

“Görevi kötüye kullanma (1) Madde 257- (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, GÖREVİNİN GEREKLERİNE AYKIRI HAREKET ETMEK SURETİYLE, kişilerin mağduriyetine veya KAMUNUN ZARARINA NEDEN OLAN YA DA KİŞİLERE HAKSIZ BİR MENFAAT SAĞLAYAN KAMU GÖREVLİSİ, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”

DELİLLER​​​:Yukarıda belirttiğimiz hususların aydınlatılması için;

1.Gazi Üniversitesinin Hamza Yerlikaya’ ya ait tüm öğrenci kayıtları,

2.Süleyman Üniversitesinin Hamza Yerlikaya’ya ait tüm öğrenci kayıtları,

3.Sakarya Üniversitesinin Hamza Yerlikaya’ya ait tüm öğrenci kayıtları,

4.Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinin 1999/162 Esas sayılı dosyası

5.TBMM 23. Dönem milletvekili kayıt dosyası,

6. 2007 Yılı Genel Seçimlerine ait Yüksek Seçim Kurulu Kayıtları,

7.Vakıfbank’ta bulunan kayıt ve belgelerin incelenmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

8.Araştırmacı Ergün Poyraz da tanık olarak dinlenmelidir.

SONUÇ ve İSTEM​​: Yukarıda açıklanan ve Cumhuriyet savcılığınca re’sen araştırılacak sebeplerle; Şüphelilerin eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu ve ilgili kanunlarda belirtilen suçlarından yargılanıp cezalandırılmaları amacıyla haklarında gerekli soruşturmanın yürütülerek iddianame düzenlenmek suretiyle Kamu Davası açılmasını müvekkil Parti adına talep ederiz. 02.07.2020

Suç Duyurusunda Bulunan

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı

Vekilleri

Av. Sait Kıran​​​​​​​​Av. Azime Ayça Okur

Önceki ve Sonraki Yazılar