HEVES Mİ

Tarih; 12 Ekim 2018
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İnsanlar bize baktığı zaman İslam'a heves etmeli” dedi.
Gelin önce Diyanet’e kısaca bakalım.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılında 10.9 milyar liralık harcaması ile altı bakanlığı geride bıraktı. Diyanet’in bu yılki bütçesi de 12.9 milyar lira olarak belirlendi. Diyanet geçen yıl Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik ile Ticaret bakanlıklarından fazla harcama yaptı.
Bakın; Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2021-2023 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Plana (OVMP) göre, Diyanet'in bütçesi 11.5 milyar liradan 12.9 milyar liraya yükselecek...
!2 milyar 900 milyon. Diyanetin bütçesi ne denli büyük olursa olsun dönem sonunda hükümetten yine para istiyor.
NASA’daki bilim insanı sayısı 18 bin. Diyanetteki imam sayısı 117 bin ‘=!/ sayımına göre bu tarihten sonra sadece 2018’de 10 bin imam alındı. NASA’nın bütçesi 11 milyar, Diyanet’in bütçesi 12.9 milyar.
NASA Gezegen keşfediyor. Uzaya araç gönderiyor. Diyanet Kıçımızın tuvalet kağıdıyla temizlemenin günah olmadığını, 9 yaşındaki kız çocukları ile evlenilebileceğini açıklıyor.
Diyanet işleri Başkanı milyonluk Mercedes’e binerken, binlerce lira maaşı cebe indirirken “açlık en büyük ibadet” diyebiliyor. Diyanet “Duyarlı Müslüman alkol satılan yerden alışveriş yapmaz” diyor ama maaşlarını alkol satışından elde edilen gelirden almayı uygun görebiliyor. Genelevlerin kapatılmasını istemiyor, zira maaşı buradan gelen vergilerden.
Salgında vatandaş zor günler geçirirken Diyanet günlüğü 35 bin lira olan Tekneyle boğazdan iftar yayını yapıyor. Milyonlarca lirayı lüks içinde yiyor, sonra dönüyor vatandaşa açlık ve yoksulluğa sabretmelerini söylüyor.
Diyanet Bodrum’da en güzel koya külliye, saray yaptırıyor. Harcama en az 100 milyon. Oysa 4 yıldır Devlet hastanesi inşaatı tamamlanamadan bekliyor.
Diyanet’e göre faiz zinhar haram Ancak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İslamın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun" dedi. 
Ne ya garip ki; İmamların maaşlarının faizsiz katılım bankaları üzerinden ödenmesi talimatını veren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, faiz geliri elde ettiği ortaya çıkıyordu. Diyanet'in son 5 yıllık faiz geliri 7 milyon 431 bin 693 liraya ulaştı.
Buna yuhhhh bile denmez.
Her konuda fetva veren diyanet; yurtlarda kuran kurslarında dinci vakıflarda taciz ve tecavüz edilen çocuklar için sanki dilini yutmuş hiçbir şey söylemiyordu.
,Sanki çocuklara tecavüz dinin gereğiymiş gibi…
Diyanet işleri başkanı Ali Efendi ne diyor?
"İnsanlar bize baktığı zaman İslam'a heves etmeli”
Vallahi ben baktıkça islamdan soğuyorum .
Ya siz?

Önceki ve Sonraki Yazılar