MERAL AKŞENER VE NECİP FAZIL

AKP’nin kurucuları arasında yer alan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısındaki konuşmasının son bölümünde bir gafa imza attı. Milletin şaşmaz ferasetiyle AK Parti'yi kurduğunu söyleyen Akşener hatasını hemen düzeltse de gafı salondakileri güldürdü.
Akşener AKP’nin ilk kurucuları arasında yerini alsa da ne olduysa birden oradan uzaklaşmıştı.

 
Akşener garip açıklamaları ve tavırlarıyla tepki topluyordu:
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener emekli amirallerin yayınladığı Montrö bildirisi için, "Kişisel fikrimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir" dedi. Akşener’in amiralleri hedef almasına ise sosyal medyada tepki gösterildi.


"'Zevzeklik' diyeceğine teşekkür etmeli"


Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” olduğunu söyleyen Akşener, bir tweet’inde Necip Fazıl’ı anmış, rahmet ve saygıyla yad ediyordu.


Gelin Alper Aksoy’un Necip Fazıl’ı tanımak başlıklı yazısını okuyalım:


“NECİP FAZIL’I YAKINDAN TANIMAK


Necip Fazıl, 1946 Milletvekili Genel Seçiminde CHP’den milletvekili olmak için başvuruyor. İnönü: ”Bu adamı İş Bankası’na işe soktuk, çalışmadı. Örtülüden para vermekten bıktık, başvurusunu iade edin” diyor ve iade ediliyor. NFK'nın CHP düşmanlığı böyle başlıyor.


Sonra, Menderes'in davulunu çalmaya başlıyor. Örtülü ödenekten yıllarca para alıyor. Yassıada Mahkemelerinde Menderes aleyhine ifade veriyor. Şair olmuş ama karakteri yerlerde sürünüyor.
Erbakan MSP'yi kurduktan sonra bu defa MSP limanına demir atıyor... NFK'nın “Ahlaken Müslüman olmadığını bilen Erbakan Hoca yüz vermiyor, "MSP'yi arzın yedi kat dibine sokarım" tehditlerine de aldırmıyor.


Elindeki örtülü ödenek varlığı kumar masalarında eriyip bitince NFK züğürtlüyor. Bu defa MHP'nin kapısını çalıyor... Türkeş ile NFK arasındaki elçi ise rahmetli Ahmet Kabaklı... Kumarbaz şair 250.000 Dolar talep ediyor. Kabaklı Hoca indirim yaptırıp 200.000'e tarafları anlaştırıyor. Parayı götüren isim ise rahmetli Servet Kabaklı... Ve 1977 Seçimlerinde NFK bir gecede MHP'li olup miting kürsülerine çıkıyor.


Vatan haini Şeyh Sait'i, Seyyid Rıza'yı, "Kuvayı Milliye askerinin kellesini almak Müslümana farzdır" diyen İskilipli Atıf'ı "Son Devrin Din Mazlumu" ilan eden NFK uzun bir süre saftirik İslamcıların ve saftirik Ülkücülerin idolü oluyor..


12 Eylül 1980’den önce Ülkücülere övgüler yazan NFK ihtilalin hemen sonrasında Ülkücüler darağaçlarında sallandırılırken bakın neler yazıyor: "12 Eylül olmasa, devlet olmayacak, millet yerinde kalmayacaktı... Allah hayırlı eylesin. Kenan Evren Türk-İslam aleminin son şansı, O cennetliktir."


NFK iyi bir şairdir o kadar!.. Düşünce dünyası Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının harman yeridir… Hatta Mehmet Akif Ersoy’u “Milliyet duygusu taşıyan küçük şair” diye aşağılar. Milliyet duygusu taşımak cüzzamlı olmak mıdır?..


Gururla “Ne mutlu Türküm” diyenler!..
NFK’nın bugün ölüm yıldönümü.
Bu gerçekleri NFK anmacılarına hatırlatınız!..”

Önceki ve Sonraki Yazılar