Sessiz İşgal

26.03.2022, tarihinde Esenyurt'ta gazetecilerle bir araya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'nin Suriyeliler nedeniyle büyük tehlike altında olduğunu söyledi. “Ülkemiz sessizce işgal ediliyor” diyen Özdağ, “Yakında Kilis'te, Şanlıurfa'da, Gaziantep ve Hatay'da Suriyeliler yönetime gelebilir. Bu da iç çatışma ortamı yaratabilir. Maalesef Türkiye göz göre göre iç çatışma ortamına sürükleniyor” dedi.

Suriyelilerin Türkiye'de sefa sürdüğünü ve bolluk içinde yaşadığını anlatan Özdağ, “Sağlık hizmetleri bedava. Devlet kademesindeki işleri öncelikli. Her türlü imtiyaza sahipler.
Neden?

Ben bunun bir proje olduğunu düşünüyorum ve çok tehlikeli buluyorum” dedi. Gaziantep'te tanıştığı bir Suriyeli gençle ülkesine dönmesi için konuştuğunu belirten Özdağ, “Adam diyor ki; 'Ben ülkeme dönersem beni askere alırlar'. E alsınlar kardeşim. Sen orada askerde olmadığın için senin yerine benim askerim gidiyor. Sen oradan gelmişsin, hanımını çoluğunu çocuğunu almışsın burada rahat rahat yaşıyorsun benim Mehmetçiğim ise savaşıyor, mezara giriyor” ifadelerini kullandı.
03.05.2022 tarihinde; 'Sessiz İstila' filminin yapımcısı Hande Karacasu gözaltına alındı. 
Ne garip değil mi?

Vatanına sahip çıkan gözaltında…
Vatanı peşkeş çekenler baştacı!
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Youtube’da "Sessiz İstila" başlıklı kısa filmin yapımcılığını yapan Hande Karacasu'nun gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, bahse konu filmde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgilerin manipüle edildiği belirtildi.
Emniyet'in Twitter hesabından yayımlanan paylaşımda şu açıklamaya yer verildi:

“Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da, ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul’da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır”

Son dönemde sığınmacılarla ilgili çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına tepki göstererek, söz konusu filmin masraflarını kendisinin karşıladığını ve filmde herhangi bir kin ya da düşmanlık unsurunun bulunmadığını söyledi.
Yaklaşık 9 dakikalık videonun sonlarında sunucu Hande Karacasu şu ifadeleri kullanıyor:

"2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlamasıyla birlikte Türkiye komşularına kapılarını açacağını duyurdu. Ardından kontrolsüz ancak düzenli, stratejik bir göç dalgası başladı. 2022 yılında gelindiğinde ise Suriye'de savaş bitti ancak Türkiye'nin kucağında nur topu gibi 8 milyon Suriyeli sığınmacı kaldı. Bunların 900 binine ise vatandaşlık verildiği belirtiliyor."
"BM Göç Ofisinin son araştırmasına göre Suriye’ye artık dönmem diyenlerin sayısı yüzde 78'e yükseldi. Suriyeli kadınların doğum oranının da 5.3 olduğu da düşünüldüğünde 20 yıl sonra Türk topraklarında vatandaşlık almış Suriyeli sayısının 15 milyonu bulabileceği belirtiliyor."

4 Mayıs 2022 tarihinde Sessiz İstila: Filmin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı.
Sessiz İstila kısa filminin yapımcısı Hande Karacasu, 3 mayıs günü Sakarya’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
3 Mayıs günü YouTube üzerinden yayınlanan ve 2,2 milyondan fazla izlenen film, Twitter'da göç ve göçmen karşıtlığı gibi konularda tartışmalara yol açmıştı.
Zafer Partisi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada filmin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmediğini belirtti.

Fragmanı Twitter üzerinden yayınlanan ve ardından YouTube'a yüklenen filmde, 2043 yılında Suriyelilerin Türkiye'de yönetimde ve sosyal hayatta hakim bir konuma geldiği, Türklerin ise iş bulamadığı ve Türkçe konuşamadığı bir senaryo gösteriliyor.
Karasu'nun avukatlarından Mehmet Zengin Twitter üzerinden, "Sessiz İstila filminin yapımcısı Hande Karacasu gözaltında! Her gün şiddetini artıran bir karanlık! 100 bin göçmen olsa sığınmacı olur belki ama 10 milyon göçmenle yapılan olsa olsa demografik işgal olur!" ve "Anayasa Mahkemesi'nin, 19.02.2020 tarih, E. 2018/91 ve K. 2020/10 kararı uyarınca SANAL DEVRİYE yapmanız kesin olarak hukuka aykırı" paylaşımlarını yaptı.

İfadesi alınan Hande Karacasu serbest bırakıldı. Sosyal medyada kendisine yönelik yapılan ırkçılık suçlamalarına "Ben ırkçı değilim, vatanperver bir Atatürk Türkiye’si kadınıyım!" şeklinde cevap verdi.
Ne diyelim?
Allah Ümit Özdağ ve Hande Karasu gibi vatanseverlere güç ve kuvvet versin…

Önceki ve Sonraki Yazılar