Yavuz Bahadıroğlu

Niyazi Birinci, ya da nam-ı diğer Yavuz Bahadıroğlu…
Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı Akit gazetesinin yine Atatürk düşmanı yazarı.
22 Ocak 2021 günü hayatını kaybetti.
Bahadıroğlu; “Mustafa Kemal'in Meclise girerken imamı eliyle iterek terbiyesizlik yaptığını” iddia etmişti.
Bahadıroğlu , “Mustafa Kemal'e müteşekkir değilim” diyebilmişti. Akit gazetesinde  “Atatürk olmasaydı, biz olmaz mıydık” yazısında da şu satırları kaleme almıştı:
“Bir milletin varlığını tek kişiye endekslemek, sağlıklı bir aklın ürünü olabilir mi?.. Olsa olsa, saçma sapanlığın sınırsız hezeyanı olabilir! Aynı zamanda da yağcılığın en damıtılmış şeklidir! Hiçbir millet, bir önderini övmek için, kendisini böyle yerle bir etmez!”
Eyüp Sultan Camisi'nde ikindi namazı öncesinde tören düzenlendi. Törene Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, bazı belediye başkanları ve gazeteciler de katıldı.
Cenaze töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi:
"Gerçekten bir tarihçi, bir fikir, bir düşünce insanı olarak hakikaten Yavuz Bahadıroğlu, kalemiyle bu işin tam bir fedaisiydi ve hiçbir zaman da kaleminden herhangi bir sapma olmadı. Kalemini bu noktada tam sıratı müstakim üzere yaşadı ve yaşattı. Bugün de az önce Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi Hakk'a uğurluyoruz. Rabb'im yar, yardımcımız olsun inşallah. Bizim de geleceğimiz ve gideceğimiz yer yine burası. Ben ailesine ve tüm dava arkadaşlarına, dava arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum. İnşallah imanla, Kur'an'la bu yolculuğu hepimize nasip etsin."
Bahadıroğlu'nun ölümünün ardından FETÖ'ye verdiği destekler de sosyal medyada yeniden gündeme geldi.
Bahadıroğlu bir paylaşımında "Lütfen cemaate dil uzatmayın. Ben bir siyasi tavrı konuşuyorum" diyerek FETÖ'nün eleştirilmemesini istiyordu.
Bahadıroğlu AKP ile FETÖ'nün kavgasının ortaya çıktığı dönemde ise "Devletle hizmet arasında kalmam. Çünkü ikisi de benim. Sadece kavga üslubunu onaylamıyorum. Buna da 'yalakalık' diyen desin umrumda değil." diyordu.
Atatürk'e hakaret etmesiyle tanınan ve yapılan suç duyurularından sonra hakim karşısına çıkıp hakkında takipsizlik kararı verilen yazar Yavuz Bahadıroğlu, Yeni bir kitap çıkararak Osmanlı'daki şehzade cinayetlerini Kuran'a uygun bulduğunu ifade ettiği satırları dikkat çekti.
Bahadıroğlu'na göre Osmanlı padişahlarının "devletin bekası" için kardeşlerini öldürmeleri Kuran’a uygun! Bahadıroğlu, delil olarak ise Bakara Suresi’nin 191. ve 217. ayetlerini gösterdi. Sık sık, iktidar partisi AKP'nin belediyelerindeki söyleşilere katılan Bahadıroğlu, yeni kitabında, İslâm hukuku açısından şehzadelerin katledilmesinin Kuran’a göre uygun olduğunu yazmıştı. 
Ne diyelim?
Ölünün ardından bir şey söylenmezmiş ya!...

Önceki ve Sonraki Yazılar