Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

Adım adım şeriat!

İmamlara nikâh yetkisi OHAL koşulları altında, yani “isteseniz de, istemeseniz de” emrivakisi ruh haliyle geçti, kanunlaştı. Şeriat’a gidilen yolda atılmış önemli köşebaşı adımlardan birini atmış oldu iktidar. Bazılarının “imam nikâhı zaten kısmen yapılmıyor mu?” diye sorduklarını duyuyor gibiyim. Ancak şimdiye kadar toplumun çekirdeği evlilik birliğini imamlar kurmuyordu. Resmi nikâhın yanında isteğe bağlı olarak yapılan bir şeydi. Resmi nikâh kadınlar için önemli yasal bir güvenceydi. Yarın bir gün ‘resmi nikâh kalkıyor’ denmeyeceğinden emin misiniz? Aynı zamanda çocuk gelin ve annelerin çoğalmasını engelleyen bir setti. Laik anayasal düzen ve çağdaş medeni yasamıza atılmış kocaman bir rokettir bu değişiklik.

Bugün nikâh kıyma yetkisi, yarın arabuluculuk ve kadılık görevi verilir hiç merak etmeyin. Yaratılan toz bulutları içinde adım adım şeriat hukukuna gidiyoruz, görmüyor musunuz? Okullarda ve hatta okul öncesi eğitimde imamlar kol gezmeye başladı.

***

Eyyy kurbağa, içinde ısıtıldığın su kaynamaya başladı! Biraz daha kaynarsa kasların biraz daha gevşeyecek ve zıplayamayacaksın tencereden dışarı! Bizler onun bunun istifasıyla oyalanıyoruz. Neymiş, İ. Melih istifa edecekmiş! Bursa’da Recep Altepe istifa etmiş. Ne olmuş, hepsi emir kulu değil mi? Yoksa istifa etmezlerse, önlerine konulacak dosyalardan mı korktular? Yahu kardeşim, “Rus savaş uçağını dü- şürme emir vermekle övünen” şimdiki AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla oy alarak Başbakan olmuş Ahmet Davutoğlu bile bir gece yarısı emriyle istifa etmedi mi bu ülkede? İşte fiili başkanlık budur. Daha neler göreceğiz!

***

Hayırlı istifa!

CHP İzmir CHP milletvekili AYTUN ÇIRAY da partisinden istifa ederek Meral Akşener liderliğindeki merkezde yeni kurulan partide yer alacağını belirtti. Bence son dönemde gördüğümüz en HAYIR’lı İSTİFA budur. AKP tek adam iktidarından sadece CHP ile kurtulamayacağımız aşikâr. Keşke bu mümkün olsaydı. Zaten önümüzdeki en temel sorun iktidar olmak değil, 16 Nisan mühürsüz, meşruiyeti tartışmalı referandumun tahribatını geri çevirmektir! Tek adam diktatörlüğünün engellenmesi, parlamenter demokrasi ve bağımsız yargı ve güçler ayrılığına kavuşmaktır. Gerisi TEFERRUAT’tır

CHP, ancak güçlü bir merkez sağ parti ve tüm diğer HAYIR güçleriyle   birlikte referandumdaki HAYIR cephesini güçlendirerek yeniden parlamenter demokrasiye dönülmesini sağlayabilir. Bu anlamda Aytun Çıray’ın Hayır Cephesinde kalması önemlidir ve uygun gördüğü yolda devam etmesi onun takdiridir. Yolu açık olsun. CHP’lilerin hissi davranıp Aytun Çıray’a kızmaları kesinlikle yanlış ve zararlı. Yarın seçim meydanlarında hep birlikte HAYIR için haykıracağız! Hayır kazanmazsa, kimin hangi partide ne olduğunun önemi kalacak mı sanıyorsunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar