Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

İzmir'de tokatı kim yedi?

Vallahi, Tokat Erbaalı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yemediği kesin!

Aslında tokatı atanlar ve onlara bu talimatı verenler yedi.
Yanlış hesap, tertip ve hukuksuzluk, ama en önemlisi arkasındaki azmettirici ve karar verici siyasi ahlaksızlık bu sefer İzmir’de mahkemeden beraat kararına çarptı!
Zamanın iktidarı ‘gâvur’ İzmir’i nasıl cezalandırayım diye düşünürken abuk sabuk tertipler ve usullerle sonradan çoğunun FETÖ’cü olduğu tespit edilen polis ve yargı mensupları düğmeye basmışlardı.
Ne de olsa çoğu iktidarın küçük ortaklığı FETÖ’nün mensuplarıydı muhtemelen. Zaten 15 Temmuzdan önce ama en çok sonrası birçoğu atıldı veya tutuklandı.
Hiç unutmam o günü. 
Şu an CHP Parti Meclisi üyesi olan Av arkadaşım Sevda Erdan Kılıç ve ben, ayrıca kısa bir süre sonra da İzmir Barosu yönetimi ve demokrasi ve hukuk savaşçısı diğer meslektaşlarım derhal müdahale etmiştik.
Belediyenin kadrolu avukatları ya henüz mesaiye ulaşmamışlardı veya olanlar şok altında ne yapacaklarını bilemez hallerdeydi.
Sökülmeye başlayan ve emniyete götürülmek istenen bilgisayarlara sahip çıkıp, sadece imaj alınmasını sağlamıştık, kavga döğüş.
O gün sökülen hard diskler götürülseydi emniyete, Ergenekon’daki gibi sonradan bir sürü suç unsurları içine sokulsaydı, neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.
İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’na dokunmadılar ama onlarca üst düzey belediye yöneticisi ve dışarıdan insanlar aylarca tutuklu kaldılar. 
Çok ağır bedeller ödediler.
O sıralar Başbakan olan şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hani FETÖ’cüler tarafından hep kandırılıp duruyordu ya, bu tertip ve çakma operasyonlara tıpkı Ergenekon davalarında olduğu gibi hiç sesini çıkarmadı. 
Tam tersine hatta Ergenekon davalarının savcısıyım demişti. 
Başkanlık yokken bu kadar yanılınca, Allah korusun ya başkan olunca yine birileri kandırırsa ne olacak?
Eski Fethullah Gülen sempatizanı Melih Gökçek de ta Ankara’lardan sırıtıyordu İzmir’de Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyona ve tertiplere.
Sayın Aziz Kocaoğlu 397 yıl ile yargılandı.
Sonuçta, gazetemiz yazarlarından Ersu Hızır dâhil, tüm sanıklar BERAAT etti. 
Çünkü uydurma suçlamaların dayanağı yalan dolandı.
Hard disklere de bir şeyler ekleyemediler!
Aylarca hapiste yatanlar yattıklarıyla mı kalacaklar?
Hadi FETÖ’cü yargı ve emniyet mensupları nın bir kısmı yargılanıyorlar diyelim.
Bu kadar hukuksuzluğun yapıldığı siyasi amaçlı operasyon ve tertiplere dayanan davaların hiç mi bir siyasi sorumlusu yok?
O maşalara kim emir verdi bu düzmece operasyon ve davalar için.
O tarihlerde iktidarın merkezinden, hatta ‘meçhul’ koca reisten talimat almadan hangi polis müdürü, hangi savcı böyle işler çevirebilir?
Esas sorumlular siyasi yöneticilerdir.
Milletin anasını ağlatın, sonra siyaseten halen mağdur rolünü oynayın!
Yok, artık bunu yapanların seçmenleri bile bu saçma mağduriyet edebiyatını yutmuyorlar.
Beraat kararı yetmez size!
İzmir halkı kendi belediyesine yapılan bu hukuk dışı saldırının hesabını 16 Nisan’ da yüzde 80 HAYIR ile verecektir elbet.

Önceki ve Sonraki Yazılar