Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

Nerede kalmıştık?

Önce İzmir’imiz;

Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İzmir’e çıkarma yaptı. Balçova, Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Menemen ve Bergama’ da yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği bazı projelerin açılışlarını yaptı.

İzmir’e sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

Balçova Belediyesi Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Balçova’yı nasıl suç işlenmeyen kent haline getirdiklerini ve eğitime verdikleri önemi etkili örneklerle anlattı. Kılıçdaroğlu’nun takdirini topladı.

Keza Karşıyaka’nın Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle ‘genç ve yakışıklı’ başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da bilim parkı açılışını yaptırdı Genel Başkan’ına.

Gittiği yerlerdeki başkanlara bol bol yapılan övgünün ne anlama geldiğini gelecek gösterecek. İzmirliler takdir edecek. En önemlisi de bu değil mi zaten?

Kılıçdaroğlu İzmir’de gerçekten seviliyor ve ona güveniliyor.  Etkinliklere gelen kalabalıklar coşkulu bir şekilde kendi milletvekilleri olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu karşıladılar.

CHP için İzmir çok önemli. Kılıçdaroğlu da bunun bilinciyle yerel yönetimleri hissettirmeden ince bir tarzla izliyor ve inceliyor.

Şimdiden sanki seçim yarış ve çalışmaları başlıyormuş atmosferi çabucak oluşuyor İzmir’de.

Kılıçdaroğlu İzmir’e sahip çıktıkça İzmir’in kaybedilmesi de zaten mümkün değil.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bornova’da yapılan futbol sahasının açılışında Genel Başkan bu stada Aziz Kocaoğlu adı verilsin diye önerdi.

Hayırdır. Görevdeki belediye başkanının yaptırdığı stada adını vermesi mi, yoksa görev süresinin biteceği anlamına mı geliyor bu öneri.

İzmir’de kafalar biraz karıştı.

 

“Tüh ya, kandırıldık…”

Akşamları 7- 8 parçaya bölünmüş ekranlarda hep aynı insanları birbirlerini bile dinlemeden bağrış çağrış kafamızı şişirmelerinden artık bıktık.

Yıllardır herkesin, ama özellikle memleketi yönetenlerin bildiği kişi, ilişki ve olayları her gece televizyonlarda saatlerce dinliyoruz.

Bir dini örgüt olan “Fethullah Gülen cemaati” başta Milli Eğitim, TSK ve Polis olmak üzere onlarca yıldır örgütleniyor.

Yıllardan beri bunlara göz yumuluyor, destekleniyor hatta bunlarla ortak olunuyor.

Unutulmasın, diğer tüm tarikatlar FETÖ’nün suç ortaklarıdır. Türkiye Cumhuriyeti için sürekli potansiyel tehlikedir.

İyi cemaat veya tarikat yoktur. Emperyalist güçlerin böl- parçala -yönet klasik siyasetlerinin oyuncağıdırlar.

Cemaatlerin besin kaynağı cehalet ve yoksulluktur.

Hepsi devlet çarkı içinde yer kapmaya çalışıyor.

Siz hiç Suudi Arabistan’ da bile tarikat veya cemaat duydunuz mu?

Sıkar biraz.

Anında kelleleri uçar!

Veya orada Kız İmam Hatip Okulu var mı?

Elbette yok!

Tarikatlar genelde Amerikan, İngiliz ve İsrail istihbarat örgütlerinin kısmen eli kanlı emir erleridir… Şeyh Sait, IŞİD, gibi.

Sonuç belli:

Darbe teşebbüsünde bile bulunan, kendi halkını ve Meclisini uçakla bombalama küstahlığını bile gösteren dincilik kisvesi altında emperyalizmin ajanı bir örgüt.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar