Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

PEDOFİLİ (Sübyancılık) Teşvik ‘i iddiaları !

Sosyal medyada paylaşılan aşağıdaki bilgi ve iddialar toplumun büyük bir kesiminde infial yarattı :

“Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 9 yaşındaki kız çocuğunu 'kadın' olarak tanımlayarak 'nikahlanabilir' v e'gebe kalabilir' vizesi verdi.

Diyanet skandal vizeyi bir adım öteye taşıyarak 'kadın' olarak tanımladığı 9 yaşındaki kız çocuklarının, velilerinin yanlarında olmadan da nikahlanabilmelerinin mümkün olduğunu belirtirken, velilerin bulunmasını da sadece 'mendup' (yapılması daha iyi olan) olarak tanımladı.

 Diyanet İşleri resmi web sayfasının farklı yerlerinde gerçekten bulunan bazı “bilgileri” alıntı yapıp , birleştirip, kendi içinde mantık önermesi halinde bu sonuçlara giden bir paylaşımdı yapılan.

Toplumda hemen öfkeli çıkışmalar görüldü özellikle sosyal medyada.

“Bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12” olarak belirten Diyanet İşleri web sayfasında paylaşılan “bilgilere” göre kadın ve erkekler, yine aynı sitede paylaşılan “bilgilere” göre bu küçükler bulûğ çağına girdiğinde nikah kıyabilirler” miş(!)

İnsan , ‘Buna ne desem de , suç işlemesem acaba ?’  diye düşünüyor hemen.

Dahası da var :

9 yaşındaki kız çocuğuna “kadın” demeye dili varanların işin ahlaki ve insani boyutu bir yana acaba ne suçu işliyor ?

Bir de üstüne üstlük , 9 yaşındaki kız çocuklarının velileri yanında olmaksızın da nikahlanabilmelerinin mümkün olduğunu belirten sözde bilgi veya görüş bildirenler hangi suçun teşvikini yapıyor ?

Hem de milletin vergilerinden aslan payını koparıp , milletin küçük kız ve erkek çocuklarını pedofoli hastalarının (subyencilik hastalığı) önüne yem olarak atılmasına yol açma girişimi veya bu suçlara teşvik edilmesi olarak değerlendirilmez mi bu “bilgi” veya “paylaşımlar” ?

Cumhuriyet Savcıları Türk Ceza Yasasının 102 , 103 ve devamı maddelerini irdeleyip , bu suçlara teşvik suçunun işlendiğine dair bu açıklamaları incelemeleri gerekmez mi ?

Laik bir hukuk devletinde milletin vergileriyle böyle çağdışı ve Türk Ceza Yasasında suç olarak belirlenen fiilleri teşvik etmek mümkün müdür ?

Yok mudur bu ülkede bu konuyu irdeleyecek Cumhuriyet Savcıları?

Suç duyurusu olarak bu satırlar bile dikkate alınamaz mı ?

Yukarıdaki cümleler jet hızıyla geçiyor insanın aklından.

Benim de geçti , hem sade bir insan , hem de hukukçu olarak !

Ama işin bir de diğer tarafı var :

Diyanet İşleri Başkanlığı derhal bir açıklama yaptı:

“Diyanet İşleri Başkanlığının kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri yönünde açıklamada bulunduğuna dair haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Dini Kavramlar Sözlüğü adlı yayınımızdaki tanım ve maddelerin çarpıtılmasıyla böyle bir iddia üretmek iyi niyetle izah edilemez.

Kız çocuklarını anne olma ve aile kurma sorumluluğuna sahip olmadan, psikolojik ve biyolojik olgunluğa erişmeden evlendirmek, nikâhta rıza ve irade hürriyetini şart koşan İslam dini ile bağdaşmaz.

Nitekim Başkanlığımız, tarihi boyunca erken yaşta evliliklere asla onay vermemiştir, vermeyecektir. 

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen Din Şuraları ve İl Müftüleri Seminerleri gibi üst düzey toplantıların Sonuç Bildirgelerinde, kız çocuklarını erken yaşta evlendirmenin asla dini referanslarla desteklenemeyeceği defalarca kayda geçirilmiştir. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun görüşü de bu yöndedir.”

Demek ki , yasalarımızın öngördüğünden farklı bir kural kabul etmiyor Diyanet !

Diyanet böylece  bu açıklamasına uygun web temizliği yapıp böyle saçma durumların oluşmasını engellemek yükümlülüğü altına girmiştir.

Laik ve çağdaş yaşama aykırı açıklama, “fetva” ve “bilgileri” derhal ayıklamalıdır.

Samimiyet bunu gerektirir.

Nikah kıyma yetkisine kavuşan imamlar , yasalara uygun olmayan nikah kıyamayacaklar.

 Kıyarlarsa , Diyanet de onlara kıyacak bu açıklamaya göre.

Daha fazla kavgaya gerek var mı ? Maksat hasıl olmuştur !

Gerçekten durum buysa.

Yani “Takiye” yoksa.

Bir sürü Bakanlık’tan büyük bütçeye sahip koca Diyanet Başkanlığı , takiye yapacak değil ya !

Yoksa , ... ?

Önceki ve Sonraki Yazılar