Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

2018’de Şampiyon Beşik…

Pepe transferiyle Gökhan-Marcelo-PepeCaner rüya defans hattını kuran Beşiktaş, Marcelo’yu satmaz ise yüzde 81 olasılıkla şampiyonluğun en büyük adayı oldu. Ligde hücum karakterli yani insiyatif alarak oynayacak iki takım var zaten; biri Beşiktaş biri Antalyaspor. Diğerlerinin alayı kontra oynayacak. Aykut Kocaman “iyi takımları büken takım olma” amacını apaçık ortaya koydu örneğin…

Yazarlığa başladığım ilk ayda (Eylül 2016’da) FB ve GS’nin borca ilaveten ağır yönetim ve kadro sorunları olduğunu, Beşiktaş’ın ikinci ve üçüncü şampiyonluklarının önüne geçilemeyeceğini belirtmiştim. Caner ve Talisca’nın yaşadığı uzun sakatlıklar bu seneki şampiyonluğun biraz “destekli” olmasına yol açtı görüşündeyim. Üçüncü şampiyonluk daha garanti durmakta. Zira forvet olarak da son vuruş ustası Bony zikrediliyor. Bony de gelirse psikolojik eziciliği yok etmek için Fenerbahçe gidip Emre Mor’u almak zorunda kalır, ilk 11 garantisi vererek. İşbu olası atak hiç iyi olmaz zira hocalarının da dediği gibi Emre Mor’da gıdım ilerleme yok. Yaptığı/denediği çalımlar hoşumuza gitse de kaptırdığı top sayısı ve yeri takımı baltalayacak şekilde.

Şampiyon büyük oranda belli olsa da zevkli bir lig geçecek. Başakşehir kaynağı belirsiz büyük transferlere devam ederken Trabzonspor hem Kucka hem Medel’in peşinde. Hatta başkana kalırsa Kucka, Medel, Junuzovic ve Edin Visca dörtlüsü alınabilirmiş. Bu dört oyuncu gelirse Trabzon da ciddi yarış- macı olur zira Kucka ve Medel olağanüstü oyuncular bu lige göre.

Dört ve hatta beş büyük takımın saçma taraftar davranışları nedeniyle ben diğer takımların başarılı olmasını daha çok istiyorum. Örneğin Antalyaspor kafaya bu defa gerçekten oynasın ve hakemler Rıza Çalımbay’a adil davransın istiyorum. Antalyaspor bu sezon Eto’o’nun ardında Aydın Karabulut-Menez-Maicon üçlüsü ile oynayacak. Halen bir on numara ve bir stoper arıyorlar ama bence kalan tüm parayı kaliteli bir stopere harcamalılar… Örneğin Mangala’yı kiralasınlar?

***

İngiltere’de Arsenal, Lacazette transferini açıkladı: 50 milyon euro + 10 kâğıt bonuslar… Lacazette’i en uç gibi düşünüp Giroud’- nun gönderilmesi gündemde. Hâlbuki Giroud en uçta, Lacazette sağdan yapışık kanat, soldan Alexis Sanchez ve arkada Mesut Özil. Muhteşem olurdu ama tabiki oynamayı isteyen Alexis ve Mesut lazım. Sözleşmelerinin bitmesine bir yıl kaldı, uzatmak istemiyorlar. Yüksek bonservis veren yoksa şampiyonluk hedeflenip takımda kalmaları sağlanmalı. Seneye giderlerse gitsinler denilebilmeli. Ama Wenger, aşırı realist biri. Yüzde 9 olasılığın peşinden gitmek için egosunu aşındırmaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar