Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Ali Koç’a sarı kart!

* Bugün Rusya-Hırvatistan ve İsveç-İngiltere çeyrek final maçları var. Herkesin bir yıl sonra doping sonucunu pozitif beklediği Rusya için yolun sonu olabilir. İngiltere ise hava yakaladı; orta saha oyuncuları fiziken oyundan düşmeden iki gol bulmaları lazım tur için. Yoksa İsveç uzatma ve penaltı için 1-1’i yakalar.

* VAR yani Video Yardımcı Hakem uygulaması konusundaki futbol muhafazakârlığı tavrına uyuz oluyorum. Desteklenmeli ve geliştirilmeli; sarı kart noktasında da müdahale etmeli. “Hakem uyardı”, “Hakem iki oldu işareti yaptı” gibi spiker yorumları duymuşsunuzdur. Ne uyarısı kardeşim?! Üç faul bir sarı kart eder diye bir futbol kuralı mı var? 

* Bir de Neymar gibi “kurşun yedim yaralıyam” kıvranışı yapıp sıra oyuna dönmeye geldiğinde final maçına çıkacak güreşçi sağlığında olan sahtekârlara da sarı kart gösterilmeli. Ya da sakatlık nedeniyle saha dışına alınan oyuncu 3 dakika maça dönemez denmeli. Sırtında sandalye kırsak dövemeyeceğimiz adamlar küçücük dokunmayla dört takla atıp dört dakika yiyor... Üç dakika takımı 10 kişi bırakmayı kimse göze alamaz. Alırsa göze gelir!

* Serde Fenerlilik var ya; “Sus Koray, konuşma, yazma” diyorum kendime, kulübal sinerjiyi bozmamak için. Bir yıldır Comolli ile hazırlanmak bu mudur yahu? Volkan kalacak mı gidecek mi, düşünmediniz mi bir yıldır? “Efendi sanılan Mehmet Topal yedek kalınca ortalığı ateşe vermiş; rakip yarı sahada iki toptan birini rakibe atıyor, yeni hocaya ayak bağı olacak, en baştan kulüp bul diyelim” diye aklınıza gelmedi mi? Ne hoca ne gelecek ne gidecek belli... Şampiyonlar ligine kalamama, ilk hafta içeride Kayseri, ikinci hafta deplasmanda Akhisar beraberliği; ortada Ali Koç karizması, sinerji, enerji hiçbir şey kalmaz! An itibariyle birçokları, bencileyin, hangi hayaldi o, ha sükût-u hayale uğradı. Dışkılayınca Comolli’ye güvendik, o sıvadı mı denecek?! Aziz de yapıyordu ki bu kadarını. Neyse susayım ben... Ali Koç’a sarı kart olsun bu paragraf.

Önceki ve Sonraki Yazılar