Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aziz’in korkunç mirası

YAZARLIĞA başladım başlayalı Aziz Yıldırım istifa dedim. Nerede herkesi düşman ilan bir tek adam varsa karşısında durmak gerek. 

Ali Koç yönetimi ile iktidara geldiğini sandığımız (öyle umut ediyoruz) Fenerbahçe taraftarı bugünlerde şok üstüne şok yaşıyor. Emenike’nin yetiştirme bedelinin ödenmemesi yüzünden şikâyetçi olan Red Tigers kulübünden Lazarovic’in kiralama bedelini alamayan Liverpool’a, bildiğimiz bankalardan bilmediğimiz finans kurumlarına dek bir yığın borç çıkıyor. Liverpool mesela bir de oynanmayan hazırlık maçı nedeniyle 1 milyon euro ve faizini istiyor; çıtır çerez(!) sürpriz alacaklılar bitmiyor...

Fenerbahçe’nin borçlarının 611 milyon Euro’yu bulduğu söyleniyor. 24 Temmuz’da Ali Koç çıkıp konuşacakmış; cesaret edebilirse, nezaket sınırlarını zorlarsa gerçek durumu öğrenebileceğiz. Tabii bir de UEFA başta olmak üzere kurumlar açısından sakıncası yoksa! 

Dün itibariyle Aziz’e küfür edenler, zamanında Fenerbahçe’yi en riskli kulüp ilan eden UEFA’ya sallıyordu. Gâvurlar ve de bendeniz durumun farkındaymışız demek ki. Geçen yılın başında 33’lük topçulara imza parası ve üçer yıllık sözleşme öneren Aziz, ortalığı yakmadan gitmem diyordu adeta.

İşin en acı noktası şu; beş yıl önce iktidarın yolladığı başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar karşısında Aziz kongrede şöyle kükrüyordu: “500 milyon liranın üstünde borç çıkarsa ben ödeyeceğim!”

O zaman 463 milyon borç var diyordu şimdi 3 milyarı aştı. Ki aslında borç o zaman da söylediğinden fazlaydı. Ben Acıbadem Hastanesi’ne gelsem kayıtlara bakabilir miyim diyerek üste çıkan laf cambazının söylediği borç derneğin borcu idi...

Borçsuz Fenerbahçe dedi durum ortada. Kurumsallık dedi manzara gülünç. Onursal başkanlık verilmedi iyi ki! 

Çözüm Ali Koç yönetiminin dürüst ve cesur olmasıdır. Futbolcu cenneti olmadığına emin olduğumuz Kıbrıs’ta futbolcu izlediklerini iddia ederek kulübün parasıyla tatil yapan scoutlardan(!) yalnızca kendine küfredeni kovdu Ali Koç... Geri kalanları ajanlık yaparken yakalamazsa yollamayacak. Böyle kibar kibar olmaz..!

Futbolcuya (Serhat Akın), hocaya (Mustafa Denizli) “Siz kendi başınıza mı şampiyon oldunuz” diyen zihniyetin kökü Fenerbahçe’den kazınmalıdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar