Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Başkan ile hocanın diyaloğu

Başkan: Hoca anlat bakalım, nasıl çıkacağız zorlu deplasmana? Adamların 600 milyon Euro’luk ilk 11’i var. Hafta sonu ligde yenildiler, bütün hınçlarını bizden alacaklar. Çok fazla yemeyiz di mi? Takımda 10 kişi Corona'dan mütevellit yok!
Hoca: Başkanım biliyorsunuz iki yıldır takımı gençleştiriyoruz. Kuracağım ilk 11’in piyasa değeri 22 milyon Euro.
Başkan: Tamam eksiklerimiz var ama kalecimizi dahi oynatmayacak mısın? 22 milyon Euro, Trabzonspor’un ilk 11 değerinin yarısından az demek. Bak, 10 tane filan atmasınlar bize?!
Hoca: Sayın başkanım sayılara bakmayın lütfen. Tamam ilk 11’e koyacağım sekiz bebenin yaş ortalaması 20 ama lütfen panik yapmayın; bizim scoutlarımız çok iyi. Hem de çok iyi taktik planımız var.
Başkan: Çok iyi taktik dediğin Tolunay, Aykut gibi golü şansa bırakan defansif bir zihniyet değil di mi?
Hoca: Onlar kim bilmiyorum ama defans duruşu şart modern futbolda. Tamam beklerken 6-3-1 dizilip alan vermeyeceğiz ama ilk iki pası doğru yapmışsak 8 adamla rakip yarı sahada hücum oyunlarımızı gerçekleştireceğiz. Takımda 6 Brezilyalımız ve 21 yaşında İsrailli sol açığımız var. Biri bir kez adam geçebilirse birçok boş alan ortaya çıkacak. Goller bulacağız...
Başkan: Hocam 8 kişi birden Real Madrid yarı sahasına mı geçeceksin; Türklerde bir şiir vardı, yapma etme dolu. Onu okuyasım geldi şimdi.
Hoca: Tabiki futbolda şans faktörü de var. Yetenek de mühim. Ben 35 metreden Modric ya da Kroos golü yiyebilirim. Bir de defans hatası olabilir. İki golden fazla yemem. İki gol atarsam berabere, üç gol atarsam galibiyet.
Başkan: Adamlar 30 katımız değerde. 3-1 yenilirsek size galibiyet primi vereceğim...
Maç sonu: Real Madrid:2 Shakhtar Donetsk:3
Evet maç tam da bu hayalî diyalogtaki gibi cereyan etti. 35 metreden Modric doksana taktı, takımın en iyisi önlibero topu kaptırdı, gol. Ama Shakhtar zaten ilk yarıyı 0-3 önde kapamıştı. İkinci yarı Real bastırmış ama yetmemiş diye düşünmeyin, Shakhtar iki gol kaçırdı % 100’lük...
Gerekli malzemeler: Değişik hücum planları olan bir hoca, taktiğe harfiyen uyacak 10 topçu...

Önceki ve Sonraki Yazılar