Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Fatih’i Yerim

Yermek fiiline Türk Dil Kurumu sayfasında şu anlamlar sıralanmış: Birinin veya bir şeyin kusurlarını ortaya koymak, hicvetmek, beğenmemek, hoşlanmamak, tiksinmek… Yermek sözcüğü eleştirmek ise benden Türkçe’ye katkı: YERİM = ELEŞTİRİ.

         Derbiye filan girmek istemedim herkes o kadar konuşmuş etmiş ama artık Fatih Terim kaşındı. Tarihin en ballı grubunu çeken Galatasaray, grubun sıfırcısı Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yendikten sonraki dokuz resmi maçta iki galibiyet aldı. Üç beraberlik, dört yenilgi. Muazzam bir düşüş!

         Fatih Terim “bu Türkiye eskimez ve hatta tam bizim gibilere uygun şekilde geriye gidiyor” diyerek hedef saptırmaya çalışıyor. Özetle saldırısı federasyona… Daha önceki döneminde de saldırmıştı “Sezon sonu konuşcam” dedi ve gitti ellerini sıktı, imzayı attı, milli takıma hoca oldu. Kabadayılık yüzünden kovuldu ya, şimdi intikam zamanı onun için. Hem de bir işe daha yarıyor, dikkat dağıtmak…

         Sürekli şu sezon sonuna bir gecede finallerin eklenmesinden dem vuruyor. Yahu o işlem sezon başı yapıldı ve sen itiraz etmedin. Sezonu lider bitirince “Kim koydu layn bunu” çektin..! Son maç yani Fener deplasmanına giderken orada yenilirsek lig mahkemelik olur diye herkesi tehdit etmediniz mi camia olarak? Maç başladığı gibi bitirilecek diye berber koltuklarında konuşan Spor Toto yetkilisinin dediği gibi bitti maç: 0-0 ve şampiyon(!) oldun…

         Benden çok daha dikkatli takip eden insanların ve futbol kamuoyunun bildikleriyle futbol AĞARır ama bizi de AĞARtırlar, burası böyle bir ülke… Susmalıyım.

         Galatasaray şampiyonlar ligindeki 32 takım arasında koşu mesafesinde kaçıncı? Sonuncu. 27 yaşındaki Rodrigues’i bile 60. dakikada oyundan almak zorunda kalıyorsun. Son maçta Schalke’den 9 km eksik koştun yani bir kişi eksik oynadın, farkında mısın? Zamanında Alman milli takımından aldığın uzman vardı, Scott Piri. O neden yok? Onun ekibinde görev yapmış birini sorumlu yaptın, takım koşamıyor ve sakatlarla dolu, farkında mısın?

        Bu ülkenin çoğu balık hafızalı olmasa şu forvetsizliğin faturası da sana kesilir. Transferin son zamanı Emre Akbaba’ya harcamasanız parayı, forvet alsanız durum şimdi nasıl olurdu? Yav hiç olmazsa son anda Bursaspor’un Sakho’sunu alırdınız be!

        Hele bir de rotasyon hataların var ki skandal..! Tamam, Feghouli’nin alınması bile hata. Ama takım bu denli eksikken neden ondan faydalanmıyor, iyice küstürüyorsun? Son kertede Feghouli, Fener’in ıskartaları gibi değil ki. Onlara kıyasla çok daha kaliteli.

        Galatasaray camiası bu fütursuzluklara karşı sorulması gerekli soruları soramazsa ayağa kalkamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar